Αστεροειδής θα περάσει ‘ξυστά’ από την Γη

Ένας αστεροειδής μεγέθους σπιτιού, θα περάσει “ξυστά” από τη Γη, σε απόσταση περίπου 44.000 χιλιομέτρων, τον Οκτώβριο, μέσα από την τροχιά της Σελήνης, όπως ανακοίνωσαν οι αστρονόμοι την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Διαστημικό Οργανισμό, ο διαστημικός βράχος θα περάσει στο 1/8 της απόστασης Γης-Σελήνης και το ενδεχόμενο σύγκρουσης με κάποιον από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας είναι μηδαμινό, καθώς αυτοί βρίσκονται στα 36.000 χιλιόμετρα.

Δεν θα χτυπήσει τη Γη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να πούμε“, δήλωσε ο Ντέτλεφ Κόστσνι της ερευνητικής ομάδας  Near Earth Objects.

Ο εν λόγω αστεροειδής, που ονομάζεται TC4, πέρασε για πρώτη φορά από την Γη τον Οκτώβριο του 2012, σε απόσταση περίπου διπλάσια από την επερχόμενη, πριν εξαφανιστεί. Το μήκος του εκτιμάται στα 15-30 μέτρα.

Οι επιστήμονες περίμεναν ότι θα επέστρεφε φέτος αλλά δεν ήξεραν σε ποια απόσταση. Το πολύ μεγάλο τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου στη Χιλή κατάφερε, όμως, να τον εντοπίσει και να καθορίσει την απόσταση.

“Είναι σχεδόν βέβαιο” δήλωσε  στο AFP ο Ρολφ Ντένσινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαστημικών Επιχειρήσεων στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας. Και πρόσθεσε: “Οι πιο απομακρυσμένοι δορυφόροι είναι 36.000 χιλιόμετρα μακριά, οπότε αυτό είναι πράγματι μια στενή επαφή“, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό.

Τόσο κοντά όσο είναι αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι η πρόβλεψη είναι αρκετά ασφαλής…σημαίνει ότι θα χάσει“, κατέληξε.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss