Athens Dark: Η πρώτη ελληνική σειρά τρόμου είναι γεγονός και κάνει πρεμιέρα (trailer)

True blood, The Vampire Diaries, American Horror Story είναι μερικές μόνο από τις ξένες σειρές τρόμου που καθήλωναν το ελληνικό κοινό.

Μέχρι πρότινος, τουλάχιστον, γιατί πλέον η Ελλάδα έχει τη δική της παραγωγή στις action/horror σειρές. Το Athens Dark έρχεται να “βυθίσει” την Αθήνα στο σκοτάδι, από τις 22 Φεβρουαρίου, και να ανατρέψει όλα όσα το κοινό γνώριζε για τέτοιου είδους σενάρια.

Το Netwix, το Νο1 αυτόνομο διαδικτυακό κανάλι, με 100% αυθεντικό και πρωτότυπο περιεχόμενο, επιστρέφει με το εν λόγω σίριαλ, το πρώτο action/horror στην ιστορία του ελληνικού web και ετοιμάζεται να ξεχωρίσει. Αναβιώνοντας τον βαμπιρικό μύθο, θέτει τον πήχη ψηλά, τόσο σε επίπεδο περιεχόμενου όσο και παραγωγής. Με έμφαση στη δράση καθώς και σε visual effects κινηματογραφικού επιπέδου, ο Βασίλης Αντωνιάδης και ο Ζήσης Ρούμπος, που υπογράφουν τη σκηνοθεσία και το σενάριο, αντίστοιχα, φέρνουν την επανάσταση στην Ελλάδα, στο χώρο του θεάματος.

Mία πρωτοφανής παραγωγή όχι μόνο για το ελληνικό web, αλλά και την TV, η σειρά αποτελείται από 8, 10λεπτα επεισόδια, τα οποία βασίζονται σε ένα συναρπαστικό σενάριο που “γεννάει” έναν ολόκληρο κόσμο με αναφορές από κλασικές ταινίες του είδους, μέχρι την αρχαία ελληνική μυθολογία και μπλέκει με αριστοτεχνικό τρόπο τα οπτικά εφέ, με τα εξωτερικά γυρίσματα σε κεντρικά σημεία στην πόλη, που κάνουν τον θεατή να νιώθει πως αυτά που παρακολουθεί πράγματι συμβαίνουν στη σημερινή Αθήνα.

Yπάρχουν σκηνές που γυρίστηκαν στην περιοχή «Λιπάσματα» της Δραπετσώνας, κλειστοφοβικές και υποβλητικές σκηνές σε εγκαταλελειμμένους χώρους του Δρομοκαϊτειου Ψυχιατρείου, η σκηνή της μάχης στο πιο ιστορικό goth club της Αθήνας και η κορύφωση του τελευταίου επεισοδίου σε ένα απόκοσμο υπόγειο τούνελ της Καισαριανής.

Όσον αφορά στην υπόθεση; Ο Ορφέας (Σπύρος Χατζηαγγελάκης) είναι ένας νεαρός δημοσιογράφος που βλέπει τη ζωή και την καριέρα του να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Όταν του αναθέτουν να καλύψει τη συναυλία ενός goth συγκροτήματος, δεν φαντάζεται πως μπροστά στα μάτια του θα γίνει μια φονική μάχη ανάμεσα σε βαμπίρ και Κυνηγούς Βρικολάκων, η οποία θα του αποκαλύψει τον αθέατο κόσμο που υπάρχει ανάμεσά μας εδώ και αιώνες.

Σύντομα, ο Ορφέας θα δει τον Μάξιμο (Αντώνης Τανισκίδης), ένα επιθετικό πανάρχαιο βαμπίρ να του προσφέρει κάτι που ποτέ δεν φανταζόταν: την αιώνια ζωή, αλλά και την ευκαιρία να εκδικηθεί αυτούς που σκότωσαν τον καλύτερό του φίλο και κρατούν αιχμάλωτη την κοπέλα του.

«Το «Athens Dark» για μένα είναι μια σειρά στα πρότυπα σειρών του εξωτερικού. Όλοι μας έχουμε δει σειρές με εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και φωτογραφία σε σενάριο action/horror. H δουλειά που έγινε για αυτή τη σειρά είναι προσεκτική. Αυτό αμέσως αφαιρεί το άγχος και δημιουργεί μόνο προσμονή για το πως θα το αντιμετωπίσει ο κόσμος. Είμαι σίγουρος ότι το ελληνικό κοινό θα την αγαπήσει όσο και εμείς» ανέφερε, στο Reader, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, συμπληρώνοντας: «Το σενάριο του Ζήση Ρούμπου στην συγκεκριμένη σειρά, παίζει τεράστιο ρόλο. Ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένο, οι γρήγορες εναλλαγές σκηνών, οι κορυφώσεις και η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ήταν τα υλικά που με έκαναν αμέσως να πω ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη».

Το καστ συμπληρώνεται από τους Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους (Εκάτη), Δημήτρη Πιατά (Σωκράτης), Γιώργο Τζωρτζάκη (Γαβριήλ), Ελισάβετ Σπανού (Νάντια) και πολλούς ακόμη ταλαντούχους ηθοποιούς.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss