Athens Pride: Αρνητική απάντηση στη συμμετοχή ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών

 Αρνητική ήταν η απάντηση των διοργανωτών του Athens Pride στο αίτημα της «European LGBT Police Association» να συμμετάσχει στις φετινές εκδηλώσεις του Ιουνίου.Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών είχε υποβάλλει αίτημα για συμμετοχή στο Athens Pride με περίπτερο, χαιρετισμό και μπλοκ στην παρέλαση, η οποία και εγκρίθηκε από την Πολιτική Ομάδα του Pride.
Οι διοργανωτές όμως τελικά δεν έδωσαν άδεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών για συμμετοχή στο Athens Pride 2022.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη διάθεσή σας να στηρίξετε στο Athens Pride καθώς και να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών. Ελπίζουμε οι καλές πρακτικές που θα συζητηθούν εκεί να βρουν πρόσφορο έδαφος και στην Ελληνική Αστυνομία
Με βάση τις πολύπαθες σχέσεις της LGBTQI+ κοινότητας με την αστυνομία, αλλά και τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, η αστυνομική σας ταυτότητα, είτε με στολή είτε με οποιοδήποτε διακριτικό στοιχείο που την υποδηλώνει, δεν έχει ακόμη χώρο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας.

Είναι ευρέως γνωστό ότι πολλά LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα έχουν επανειλημμένα κακοποιηθεί, προπηλακιστεί, αγνοηθεί μέχρι και δολοφονηθεί από αστυνομικούς.

Έτσι, είναι όχι μόνο υποχρέωση αλλά και ειλικρινής μας θέληση να προστατέψουμε τα άτομα με αυτά τα βιώματα από κάθε έκθεση σε καταστάσεις που μπορεί να γίνουν κακοποιητικές ή μπορεί να πυροδοτήσουν αντίστοιχα συναισθήματα» αναφέρει η ανακοίνωση.
Και συνεχίζει λέγοντας πως: «Παράλληλα με αυτή τη βίαιη πραγματικότητα, δεν έχει γίνει ακόμα κάποια κίνηση αποδοχής, απόδειξης διάθεσης ουσιαστικής συνεργασίας και δημόσιας παραδοχής ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα από την Ελληνική Αστυνομία.

Τα LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα ζούμε σε ένα μόνιμο καθεστώς φόβου και νιώθουμε απροστάτευτα, καθώς η αστυνομία συχνά πράττει βάσει ομοφοβικών, σεξιστικών, ρατσιστικών, μισαναπηρικών και τρανσφοβικών πεποιθήσεων, καταπατώντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο, αναγνωρίζουμε τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss