Αυστηρό «ποινολόγιο» για βενζινάδικα και πωλητές πετρελαίου θέρμανσης – Τι αλλάζει

Αντιμέτωπα με πρόστιμα έως 150.000 ευρώ, αλλά κυρίως με ανάκληση αδείας, θα βρίσκονται τα πρατήρια υγρών καυσίμων και οι εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης που παραβιάζουν το νόμο και δεν ακολουθούν τα προβλεπόμενα για τα συστήματα εισροών-εκροών.

Αυτό προβλέπει υπουργική απόφαση για τα ολοκληρωμένα συστήματα παρακολούθησης και ηλεκτρονικής μετάδοσης δεδομένων εισροών-εκροών και τη σύνδεσή τους με φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό των πρατηρίων υγρών καυσίμων και των εγκαταστάσεων πωλητών πετρελαίου θέρμανσης, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται στον καθορισμό των οργάνων και της διαδικασίας ελέγχου, των κατηγοριών, των παραβάσεων και κυρώσεων, των όρων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας σφράγισης και αποσφράγισης των εγκαταστάσεων, της διαδικασίας δέσμευσης και καταστροφής εξοπλισμού, κ.α..
Σε σχέση με τις κυρώσεις η απόφαση προβλέπεται ότι:

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι εγκατάσταση λειτουργεί χωρίς να έχει εγκατασταθεί σύστημα παρακολούθησης εισροών εκροών, η εγκατάσταση σφραγίζεται και επιβάλλεται στον εκμεταλλευτή της εγκατάστασης, διοικητικό πρόστιμο000 ευρώ.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί αποθήκευση, εμπορία ή διακίνηση υγρών καυσίμων μέσω αδειοδοτημένων δεξαμενών ή μετρητών/αντλιών, που δεν συνδέονται ή δεν παρακολουθούνται από το εγκατεστημένο σύστημα παρακολούθησης εισροών εκροών, σφραγίζεται η εγκατάσταση και επιβάλλεται στον εκμεταλλευτή της διοικητικό πρόστιμο 000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή η άδεια λειτουργίας της εγκατάστασης ανακαλείται οριστικά και παύει οριστικά η λειτουργία της.
Στην περίπτωση που διαπιστωθεί αποθήκευση, εμπορία ή διακίνηση υγρών καυσίμων μέσω μη αδειοδοτημένων και μη παρακολουθούμενων από το σύστημα εισροών εκροών δεξαμενών ή άλλου τύπου υπέργειων ή υπόγειων αποθηκευτικών χώρων ή συναφών οδεύσεων (σωληνογραμμών) ή μέσω μη αδειοδοτημένων και μη παρακολουθούμενων αντλιών/μετρητών, επιβάλλεται στον εκμεταλλευτή της διοικητικό πρόστιμο 000 ευρώ.
Στην περίπτωση που διαπιστωθεί μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση ή αλλοίωση, με οποιονδήποτε τρόπο και μορφή, μηχανικών μερών, ή λογισμικού ή παραγόμενων στοιχείων του συστήματος, που διατηρούνται στην εγκατάσταση ή/και αποστέλλονται στο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης εισροών εκροών της ΑΑΔΕ, σφραγίζεται η εγκατάσταση και επιβάλλεται στον εκμεταλλευτή της εγκατάστασης διοικητικό πρόστιμο 150.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, η άδεια λειτουργίας της εγκατάστασης ανακαλείται οριστικά.
Σε περίπτωση διαπίστωσης έκδοσης παραποιημένων/εικονικών αποδείξεων εσόδου, ή δελτίων, που τα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss