Αυτό είναι το σχέδιο του ΠΑΟΚ για τα συμβόλαια: Οι ανανεώσεις των παλιών, η απουσία buy out και το μέλλον

Η στρατηγική του ΠΑΟΚ στις ανανεώσεις συμβολαίων, ο διαχωρισμός των έμπειρων και των νεαρών που έχουν υπογράψει και ο Λύρατζης που ακολουθεί. Αυτό είναι το πλάνο που έχει ακολουθήσει ο Δικέφαλος.

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (26/9) την ανανέωση του συμβολαίου του Ντόουγκλας Αουγκούστο, το οποίο θα έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Σειρά πλέον παίρνει ο Λευτέρης Λύρατζης, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ανθρώπους του Δικεφάλου για να προχωρήσει το θέμα. Ο νεαρός πρόκειται να λάβει μια πιο “ισχυρή” και με ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους σύμβαση, ως επιβράβευση για το γεγονός ότι έχει καταφέρει να καθιερωθεί στις βασικές επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την επέκταση της συνεργασίας του Λύρατζη με τον ΠΑΟΚ, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι διάρκειας, όπως και του Αουγκούστο, τεσσάρων ετών.

Τα έξι συμβόλαια που ανανεώθηκαν

Ο Δικέφαλος, όσο ήταν ανοικτή η μεταγραφική περίοδος, ανανέωσε συνολικά έξι συμβόλαια. Από αυτά τα τέσσερα είχαν να κάνουν με τους έμπειρους Βιεϊρίνια, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Στέφαν Σβαμπ και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Οι ανανεώσεις ήρθαν μετά από σχετική εισήγηση του Ραζβάν Λουτσέσκου προκειμένου να υπάρχουν έμπειροι ποδοσφαιριστές σε μια ομάδα που έριξε κατά πολύ τον μέσο όρο ηλικίας της. Ο αρχηγός του Δικεφάλου και ο Μπίσεσβαρ υπέγραψαν μονοετείς επεκτάσεις, εν αντιθέσει με αυτά των Ζίβκοβιτς και Σβαμπ θα τους κρατήσουν στην Τούμπα μέχρι το 2024.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ανανέωσε και με δυο νεαρούς. Πρώτα τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, την αποκάλυψη μέχρι τώρα της φετινής σεζόν. Ο Δικέφαλος στην περίπτωση του Χανιώτη στόπερ θέλησε να ισχυροποιήσει τις δεσμεύσεις του με τον ποδοσφαιριστή και επέκτεινε για επιπλέον μήνες την ισχύ του προηγούμενου συμβολαίου του, που έληγε τον Ιούνιο του 2025. Έτσι ο Κουλιεράκης θα συνεχίσει στην Τούμπα με καλύτερες ετήσιες αποδοχές αντίστοιχες της προόδου που έχει επιδείξει.

Τα πράγματα ήταν διαφορετικά στην περίπτωση του Γιώργου Κούτσια. Και αυτό όχι μόνο διότι ο νεαρός επιθετικός έμενε ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι αλλά και γιατί στο νέο του συμβόλαιο -που προέκυψε μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις- μπήκε όρος για το δανεισμό του προκειμένου ο παίκτης να βρει το χρόνο συμμετοχής που δεν είχε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Έτσι ο Κούτσιας έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2026 και παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Βόλο.

Συμφωνίες χωρίς buy out

Κοινός παρονομαστής στα συμβόλαια που δίνει ο ΠΑΟΚ με πολυετή προοπτική είναι η έλλειψη ρήτρας για την εξαγορά των ποδοσφαιριστών που τα υπογράφουν. “Buy out” δεν υπάρχει στα συμβόλαια των Κουλιεράκη και Κούτσια, ούτε τελικά σε αυτό του Ντόουγκλας Αουγκούστου. Και λογικά δεν θα υπάρχει σε αυτό του Λευτέρη Λύρατζη που έπεται.

Ο ΠΑΟΚ ακολουθεί τη συγκεκριμένη τακτική, με τους παίκτες που θεωρεί ότι μπορούν να έχουν μεγάλη αγοραστική αξία για να ορίζει ο ίδιος την τιμή αξιολόγησης του όταν και αν προκύψει ενδιαφέρον.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss