Αυτό ψηφίστηκε το καλύτερο video game όλων των εποχών (και δεν είναι το Tetris)

Αναμφίβολα κανείς μπορεί να βρει αμέτρητες λίστες με τα καλύτερα video games όλων των εποχών, οι περισσότερες εκ των οποίων θα διαφωνούν ως προς το τελικό αποτέλεσμα: Αν προσπεράσει το καθαρά υποκειμενικό κριτήριο του παράγοντα της νοσταλγίας και πόοσ πολύ μπορεί να αγάπησε ένα video game, υπάρχουν πολλά διαφορετικά αντικειμενικά κριτήρια επιλογής:

Άλλες λίστες δίνουν προτεραιότητα στο πόσο άντεξε ένα παιχνίδι στον χρόνο, άλλες βασίζονται στις πωλήσεις και άλλες στην επίδραση που είχε σε άλλα παιχνίδια.

Όταν όμως καλούνται να ψηφίσουν οι 100 καλύτεροι gamers στην ιστορία των video games, τότε αναμφίβολα το πράγμα αλλάζει: Το Ranker.com επιστράτευσε τους πιο δεινούς παιχνιδογνώστες και τους κάλεσε να ψηφίσουν ποιο πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο video game που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα.

Πρώτο με διαφορά βγήκε το “The Legend of Zelda: Ocarina of Time” (1998), το οποίο κλείνει μάλιστα σήμερα τα 20 χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε. Από την ημέρα κυκλοφορίας του στην παιχνιδοκονσόλα Nintendo 64, η περιπέτεια του Link μεγάλωσε μικρούς και μεγάλους, και έτσι καλώς ή κακώς ψηφίστηκε ως το σημαντικότερο βιντεοπαιχνίδια που έχει βγάλει μέχρι σήμερα η βιομηχανία. Το franchise του, όπως ήταν αναμενόμενο, συνεχίστηκε με νέα παιχνίδια που εξέλιξαν ακόμη περισσότερο τη δημοφιλή σειρά

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε δικαίως το αχανές σύμπαν του καλοσχεδιασμένου “Elder Scrolls V: Skyrim” (2011), ενώ την τρίτη, την τέταρτη και την πέμπτη θέση καταλαμβάνουν τρία παιχνίδια της σειράς Super Mario: το Super Mario Bros 3 (1988), το Super Mario World (1990) και το Super Mario 64 (1996). Έκτη και έβδομη θέση καταλαμβάνουν πάλι δύο παιχνίδια από το franchise της Zelda και του Super Mario: 6ο βγήκε το “The Legend of Zelda: A Link to the past” και 7ο το “Super Mario Bros” (1985). Στην όγδοη θέση βρέθηκε το “Grand Theft Auto: San Andreas” και στην ένατη το “Read Dead Redemption”. To φαινομενικά φαβορί Final Fantasy VΙΙ (1997) έφτασε στη 10η θέση ενώ το Tetris τερμάτισε 11ο…

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη λίστα των καλύτερων video game στην ιστορία…

Πηγή:Unilad

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss