Αυξημένη συμμετοχή από την 1η Δεκεμβρίου για όσους δεν εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό

Μικρή αναβολή παίρνει η έναρξη των αντικινήτρων για τους πολίτες που δεν θα εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό. 

Μεγάλη ανταπόκριση έχει ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, καθώς οι εγγεγραμμένοι πολίτες ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο στόχος αυτός, αναμενόταν να επιτευχθεί στο τέλος του έτους.
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ήδη υπογράψει την απόφαση για την ένταξη στο θεσμό του προσωπικού γιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων, όπως ακριβώς προβλέπει η μεταρρύθμιση, οι συμβάσεις των οποίων θα υπογραφούν τις επόμενες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα προστεθούν περισσότεροι γιατροί στο σύστημα, ειδικότητας αιματολογίας, γαστρεντερολογίας, ενδοκρινολογίας-διαβητολογίας, καρδιολογίας, νευρολογίας, νεφρολογίας, ρευματολογίας, παθολογικής ογκολογίας, πνευμονολογίας-φυματιολογίας και φυσικής ιατρικής.

Οι πολίτες στις περιοχές που έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων των προσωπικών γιατρών όπως στην Αττική, μπορούν να περιμένουν έως την υπογραφή των νέων συμβάσεων με γιατρούς που θα διασφαλίσει την επάρκεια γιατρών στο σύστημα και την ευκολότερη επιλογή τους από τους πολίτες, σημειώνει το υπουργείο Υγείας.
Μέχρι λοιπόν, να διασφαλιστεί η επάρκεια γιατρών, αναστέλλεται η επιβολή αυξημένης συμμετοχής σε όσους δεν εγγραφούν στο νέο θεσμό. Η εφαρμογή της αυξημένης συμμετοχής στη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων θα ξεκινήσει από την 1η Δεκεμβρίου 2022.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss