Bakuchiol: Τι πρέπει να ξέρεις για τη vegan ρετινόλη; – ELLE

Bakuchiol: Τι πρέπει να ξέρεις για τη vegan ρετινόλη;

Βιταμίνες C και E, ρετινόλη, άλφα υδροξύ-οξέα βρίσκονταν μέχρι στιγμής στην πρώτη γραμμή της μάχης για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα. Ένα plant-based συστατικό όμως γνωστό ως bakuchiol (φυτική ρετινόλη), μπαίνει στον ανταγωνισμό. Ποια είναι τελικά η πιο πολυσυζητημένη ουσία της κοσμετολογίας αυτή τη στιγμή; Το bakuchiol προέρχεται από τους σπόρους και τα φύλλα του φυτού «babchi» της Ανατολικής Ασίας, ενώ υπήρξε βασικός παράγοντας στις παραδοσιακές θεραπείες δέρματος της Αγιουρβέδας και της Κίνας για αιώνες.

Ποια η δράση του bakuchiol;

Το bakuchiol λειτουργεί στην επιδερμίδα σαν τη ρετινόλη, προσφέροντας όλες τις αντιγηραντικές της ιδιότητες, χωρίς όμως να προκαλεί ερυθρότητα ή ξηρότητα. Δεν προκαλεί φωτοευαισθησία στο δέρμα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενδείκνυται ακόμα και για εγκύους ή γυναίκες που θηλάζουν, οπότε πραγματικά είναι η χρυσή εναλλακτική όταν η ρετινόλη δεν είναι συμβατή με τις ανάγκες ή την επιδερμίδα σου. Το bakuchiol έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενισχύει τη λάμψη και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, ενώ μπορεί να μειώσει και τους πόρους. Λειαίνει τις

Οι τοπ συνδυασμοί

Όπως η ρετινόλη, έτσι και το bakuchiol έχει τους συμμάχους του για ακόμα πιο έντονη δράση. Σε συνδυασμό με πεπτίδια και έλαια, ενεργοποιεί τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη δράση του.

Τα προϊόντα ομορφιάς με bakuchiol

Κρέμα νύχτας Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Crème, Ole Henriksen (sephora).

Κρέμα νύχτας Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Crème, Ole Henriksen (sephora).

Έλαιο για το πρόσωπο Bakuchiol Booster, Bybi (sephora).

Έλαιο για το πρόσωπο Bakuchiol Booster, Bybi (sephora).

 Κρέμα προσώπου Intense Purifying Care, της Bioderma (στα φαρμακεία).

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss