BBC: Έγραψαν Πρίγκιπα διάδοχο της Ελλάδας τον Παύλο

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν στο Twitter για τον τίτλο του BBC «Παύλος, διάδοχος της Ελλάδας».

Ο πρώην Διάδοχος της Ελλάδας Παύλος βρίσκεται στο Λονδίνο θα δώσει μεταξύ άλλων το «παρών» του στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.
Ο Παύλος είναι ο μεγαλύτερος γιος και το δεύτερο παιδί του Κωνσταντίνου Β’, του τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973 και της συζύγου του, Άννας-Μαρί της Δανίας. Είναι παντρεμένος με την Μαρί-Σαντάλ, την Πριγκίπισσα της Ελλάδας.

Ο ίδιος βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή αφιερωμένη στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ. Εκεί αναφέρθηκε στη σχέση του με το Βρετανικό στέμμα αλλά και όπως δήλωσε μαζί με τη μητέρα του θα παραστεί στην κηδεία της Βασίλισσας κι αυτό διότι ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Ωστόσο το βρετανικό μέσο BBC, παρουσίασε τον πρίγκιπα Παύλο ως «Διάδοχο της Ελλάδας». Συγκεκριμένα ο τίτλος έγραφε: «Η αυτού εξοχότης, ο πρίγκιπας διάδοχος της Ελλάδας, Παύλος».

Φυσικά το περιστατικό δεν πέρασε αδιάφορο από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι έσπευσαν να «κράξουν» το βρετανικό μέσο.
«Κάποιος πρέπει να ενημερώσει το BBC ότι έχει καταργηθεί η μοναρχία στην Ελλάδα», είναι κάποιες από τις πολλές αντιδράσεις των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν είδαν τον τίτλο που επέλεξε το Βρετανικό μέσο ενημέρωσης για να παρουσιάσει τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο.

Hi @BBCWorld There is no monarchy in Greece, we abolished it last century. There are no royal titles either, no one in Greece has ever heard of a “HRH Pavlos” or a “Crown Prince of Greece”. This is wrong, disrespectful, and indicative of bad reporting and journalistic standards. https://t.co/ViIYrKO2Rs
— Yiorgos Papamanousakis (@yiorgos_pap) September 18, 2022

[PRESWATCH] BBC Two simulcast of the BBC News Channel comes to an end at 12.15pm…and you’re in the middle of a live interview with HRH Pavlos, Crown Princ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss