Beauty Reboot: Tips ανανέωσης για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά | Vita.gr

Πώς αντιμετωπίζουμε τον ανομοιόμορφο τόνο, τις λεπτές γραμμές, τη θαμπή όψη και την αφυδάτωση της επιδερμίδας και των μαλλιών μετά τις διακοπές;

Πρόσωπο

Βήμα #1 Βαθύς καθαρισμός

Η ανανέωση της επιδερμίδας του προσώπου ξεκινά με την αυτονόητη διαδικασία: την απολέπιση. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα χρησιμοποιούμε scrub για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες συσσωρεύονται σε βάθος. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε μία μάσκα αποτοξίνωσης και βαθέος καθαρισμού με ενεργό άνθρακα, για να μειώσει την εμφάνιση των πόρων και παράλληλα να προετοιμάσει την επιδερμίδα για τη συνέχεια της περιποίησής της.

Βήμα #2 Πίλινγκ

Για να αποκτήσουμε λαμπερή όψη κάνουμε πίλινγκ με οξέα, όπως το γλυκολικό οξύ. Είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές που συνιστούν οι δερματολόγοι για την ενίσχυση της λάμψης και ο καταλύτης για νεανική επιδερμίδα. Παλαιότερα τέτοια θεραπεία μπορούσαμε να κάνουμε μόνο στον δερματολόγο. Oμως πλέον μπορούμε να αποκτήσουμε καλλυντικά με ως και 10% γλυκολικό οξύ, καθώς και ενυδατικούς και καταπραϋντικούς παράγοντες, προκειμένου να μπορούμε μόνοι μας να τα εφαρμόσουμε σπίτι με θεαματικά αποτελέσματα: τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται, ενώ η κυτταρική ανανέωση επιταχύνεται σε κάθε στιβάδα της επιδερμίδας.

Η διαδικασία: Μετά τον βραδινό καθαρισμό του προσώπου, εφαρμόζουμε ένα προϊόν πίλινγκ με γλυκολικό οξύ, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και των χειλιών. Περιμένουμε 5 λεπτά προκειμένου να απορροφηθεί σε βάθος και συνεχίζουμε με τον ορό και / ή την κρέμα νύχτας. Αφήνουμε να δράσει όσο κοιμόμαστε. Μέρα με τη μέρα τα αποτελέσματα θα μας εντυπωσιάσουν.

Βήμα #3 Ανάπλαση

Το ενυδατωμένο δέρμα δείχνει πολύ καλύτερο, αφού οι γραμμές και οι πτυχώσεις είναι λιγότερο ευδιάκριτες. Η ενυδάτωση ξεκινά με έναν ορό ανάπλασης. Ιδανικά επιλέγουμε μια εξελιγμένη σύνθεση με βιομιμητικά συστατικά, τα οποία αντιγράφουν τις λειτουργίες της νεανικής επιδερμίδας και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, καθώς και αντιοξειδωτικά συστατικά.

Αφού εφαρμόσουμε τον ορό και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί, απλώνουμε και την ενυδατική κρέμα. Οι πολυβιταμινούχες συνθέσεις με λιπίδια όπως βούτυρο καριτέ και αντιγηραντικά έλαια εξουδετερώνουν το οξειδωτικό στρες που έχει υποστεί η επιδερμίδα εξαιτίας του ήλιου και χαρίζουν άνεση και ελαστικότητα.

Tip: «Για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα βάλτε ενυδατική μάσκα νύχτας πριν πέσετε για ύπνο. Η εξελιγμένη της σύνθεση επιτρέπει στα κύτταρα της επιδερμίδας να συγκρατούν την υγρασία και παράλληλα βοηθά στην ανάπλαση των ιστών» συμβουλεύει η αισθητικός Μαίρη Φιλιππαίου.

Βήμα #4 Αντηλιακή προστασία

Το ότι τελείωσαν οι διακοπές δεν σημαίνει ότι σταματάμε τη χρήση αντηλιακού. Ισα-ίσα που οι θεραπείες με οξέα επιβάλλουν τη χρήση του. Εξάλλου η φωτογήρανση οφείλεται κατά 80% στην ηλιακή ακτινοβολία. Οι ειδικές φόρμουλες με υψηλό SPF και αντιοξειδωτικά συστατικά θα προστατεύσουν επαρκώς το δέρμα από το οξειδωτικό στρες.

Σώμα

Βήμα #1 Απολέπιση

Με τη συστηματική χρήση του αντηλιακού το καλοκαίρι, τον ιδρώτα και το σμήγμα, οι πόροι της επιδερμίδας κλείνουν, με αποτέλεσμα να γίνεται τραχιά και θαμπή. Μία καλή απολέπιση θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από τις επιφανειακές στιβάδες και θα αποφράξει τους πόρους. Επιπλέον, η διαδικασία ενεργοποιεί τη μικρο-κυκλοφορία και διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό.

Η διαδικασία: Με μια βούρτσα σώματος κάνουμε μεγάλες κυκλικές κινήσεις σε στεγνή επιδερμίδα, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Προτείνουμε μία βούρτσα με μακριά λαβή για να φτάνουμε στα δυσπρόσιτα σημεία της πλάτης. Εναλλακτικά, σε βρεγμένη επιδερμίδα, μετά το ντους, παίρνουμε μια χούφτα body scrub, εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά, αντιγηραντικά συστατικά και αιθέρια έλαια και κάνουμε απολέπιση κάνοντας τις ίδιες κινήσεις.

Βήμα #2 Αποτοξινωτικό αφρόλουτρο

Αν έχουμε μπανιέρα, ρίχνουμε σε χλιαρό νερό 1 κούπα τσαγιού άλατα Epsom και 1 κούπα τσαγιού μαγειρική σόδα. Προαιρετικά προσθέτουμε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τζίντζερ που διεγείρει τον μεταβολισμό της επιδερμίδας. Απολαμβάνουμε το αφρόλουτρό μας για τουλάχιστον 20′. Στη συνέχεια ξεπλένουμε το δέρμα και σκουπιζόμαστε απαλά. Προαιρετικά, ξαπλώνουμε και σκεπαζόμαστε με μια κουβέρτα ώστε να ιδρώσουμε και να αποβάλουμε περισσότερες τοξίνες.

Βήμα #3 Ενυδάτωση

Μία από τις πιο αισθητές παρενέργειες που έχει ο ήλιος και το αλκοόλ στο δέρμα είναι η αφυδάτωση. Ετσι μετά την απολέπιση και το αποτοξινωτικό μπάνιο, απλώνουμε μία κρέμα εντατικής θρέψης ή ένα βούτυρο σώματος με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και λιπίδια. Για έξτρα ενυδάτωση, αναμειγνύουμε την κρέμα με ένα λάδι σώματος. Αυτό θα χαρίσει επιπλέον λάμψη στο δέρμα ενώ θα τονίσει και θα παρατείνει το μαύρισμα.

Βήμα #4 Ενυδάτωση εκ των έσω

Εκτός από τα καλλυντικά, τα κύτταρα του δέρματος χρειάζονται και εσωτερική ενυδάτωση. Αλλωστε περίπου το 70%-75% του σώματός μας αποτελείται από νερό. Γι’ αυτό φροντίζουμε να αναπληρώνουμε τα υγρά που χρειάζεται πίνοντας τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό καθημερινά και καταναλώνοντας 3-4 μερίδες φρούτα και λαχανικά.

Βήμα #5 Πόδια

Τα πόδια και κυρίως οι φτέρνες έχουν ταλαιπωρηθεί από την άμμο και τα σανδάλια. Ετσι όταν επιστρέψουμε από τις διακοπές, κλείνουμε ραντεβού για ένα επαγγελματικό πεντικιούρ προκειμένου να απομακρυνθούν στην εντέλεια τα τραχιά σημεία και να ενυδατωθούν σε βάθος τα πέλματα. Επιπλέον κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε, απλώνουμε μία εξειδικευμένη πλούσια κρέμα ποδιών για να τα διατηρούμε απαλά.
Τέλος, κάνουμε μία φορά την εβδομάδα ένα ποδόλουτρο με άλατα και αιθέρια έλαια με καταπραϋντικές ιδιότητες όπως του χαμομηλιού και λεβάντας.

Μαλλιά

Βήμα #1 Ακολουθούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επανόρθωσης

Oσες προφυλάξεις και αν πήραμε και όσο σωστά και αν φροντίσαμε τα μαλλιά μας δύσκολα θα αποφύγουμε τις φθορές, ιδίως αν είναι βαμμένα ή κάνουμε συχνά θερμό στάιλινγκ. Το χρώμα ενδέχεται να έχει ξεθωριάσει, οι άκρες έχουν ψαλίδα, το φριζάρισμα είναι πιο έντονο. Για να τα επαναφέρουμε στην προηγούμενη ή και σε καλύτερη ακόμα κατάσταση, ακολουθούμε το τρίπτυχο σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα και επιλέγουμε εξειδικευμένες συνθέσεις που δυναμώνουν την τρίχα. Συστατικά όπως βιοτίνη, βιταμίνη Β5 και αργινίνη επαναφέρουν την υγεία, την ελαστικότητα και τη λάμψη των μαλλιών, μειώνοντας αισθητά τους κόμπους και το σπάσιμο.

• Το σαμπουάν θέλουμε να καθαρίσει και να θέσει τις βάσεις για ένα υγιές τριχωτό.

• Στη συνέχεια, απλώνουμε τη μάσκα και την αφήνουμε να δράσει όσο κάνουμε ντους. Τι θέλουμε: Μία σύνθεση αρκετά λεπτόρρευστη και ελαφριά για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στα πιο ανθεκτικά μαλλιά, αλλά ταυτόχρονα να μπορούμε να την απλώσουμε στις ρίζες, χωρίς φόβο λιπαρότητας.

• Τέλος, ολοκληρώνουμε το λούσιμο με το απαραίτητο conditioner που περιέχει υπερσυστατικά, όπως αμινοξέα και βιταμίνες, το οποίο θα «κλειδώσει» μέσα στα λέπια της τρίχας τις θρεπτικές ουσίες της μάσκας και θα την κάνει λεία. Το ξεμπέρδεμα θα γίνει πιο εύκολο, οι κόμποι θα μειωθούν και τα μαλλιά θα ξαναγίνουν απαλά.
Τις μέρες ανάμεσα στα λουσίματα, απλώνουμε στα μαλλιά ένα υπερ-έλαιο με βιταμίνες, κερί μέλισσας, καστορέλαιο και αμυγδαλέλαιο, για αναδόμηση, δύναμη και προστασία από την ψαλίδα. Ετσι τα μαλλιά μας θα αποκτήσουν όγκο, μήκος, λάμψη και υπέροχη εμφάνιση.

Βήμα #2 Κάνουμε θεραπείες στο κομμωτήριο

Οι τεχνικές αλλά και οι επαγγελματικές συνθέσεις είναι πιο συμπυκνωμένες και πλούσιες σε συστατικά ώστε να επαναφέρουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σε υγιή κατάσταση. Ετσι μία-δύο φορές τον μήνα επισκεπτόμαστε τον κομμωτή μας για να κάνουμε τη θεραπεία αναδόμησης που θα μας συστήσει.

Επίσης, αν σκοπεύουμε να κάνουμε βαφή, τότε το προηγούμενο βράδυ χρησιμοποιούμε μία μάσκα εντατικής θρέψης ή ένα κοντίσιονερ που δεν ξεπλένεται και το αφήνουμε να δράσει όσο κοιμόμαστε.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss