Bebbo Tips: «Το Bebbo App και το ΕΚΠΑ εκπαιδεύουν γονείς και δασκάλους»

By UNICEF

Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και υποστήριξη γονέων, φροντιστών μικρών παιδιών και εκπαιδευτικών, το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα προχωρά σε συνεργασία με το ‘Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία’ του ΕΚΠΑ.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων αναμένεται να συμβάλλει στον εμπλουτισμό του περιεχομένου και την ευρύτερη βελτίωση της εφαρμογής γονικής μέριμνας Οργανισμού, Bebbo. Κοινή επιδίωξη είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και κατάρτιση του ακαδημαϊκού κοινού και των εκπαιδευτικών προσχολικής ηλικίας σε θέματα έγκαιρης παρέμβασης, ομαλής μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, αλλά και την ανάπτυξη μιας κοινής γλώσσας με την οικογένεια.

Το Βebbo είναι η μόνη εφαρμογή που θα χρειαστούν οι νέοι γονείς για να δώσουν στο παιδί τους ‘Ένα καλό ξεκίνημα, για μια ζωή’.

Με αφορμή το πρόγραμμα η Μαριέλλα Μιχαηλίδου, εμπειρογνώμονας Παιδικής Προστασίας στο γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα επεσήμανε ότι είναι σημαντική η συνεργασία με ένα από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, όπως το ΕΚΠΑ, για να ενισχυθεί το περιεχόμενο καθώς και τη χρηστικότητα του Bebbo. «Πέραν των γονέων είναι και οι εκπαιδευτικοί που χρειάζονται φιλικά εργαλεία στην καθημερινότητα τους, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της ανίχνευσης δυσκολιών και ενδείξεων που απαιτούν πρώιμη παρέμβαση, προκειμένου με τη σειρά τους να υποστηρίξουν αποτελεσματικά το έργο των γονέων των μικρών παιδιών» τόνισε.

Ενώ από την πλευρά του ΕΚΠΑ, η Ρόη Παπαδοπούλου, μέλος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του ΤΕΑΠΗ και υπεύθυνη του ΣΥΚΕΟΜ σημείωσε: «Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε σε συνεργασία με την UNICEF Greece στην επέκταση και ενίσχυση της εφαρμογής Bebbo, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα φιλικό και εύχρηστο εργαλείο για την ενημέρωση και υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών στην καθημερινότητά τους με τα παιδιά. Πιστεύουμε ότι τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ωφεληθούν από εργαλεία όπως το Bebbo, το οποίο με προσιτό και ταυτόχρονα επιστημονικά έγκυρο λόγο, ευαισθητοποιεί γονείς και εκπαιδευτικούς σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης, υγείας και ευημερίας των παιδιών στην οικογένεια και το σχολείο.»

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή της UNICEFBebboκαι ανακαλύψτε το πιο ολοκληρωμένο σετ εργαλείων για την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο! Η εφαρμογή δε συλλέγει τα προσωπικά σας δεδομένα, δε γίνεται για εμπορικούς σκοπούς και δεν εμπεριέχει διαφημίσεις.

To Βebbo είναι ΔΩΡΕΑΝ και μπορείτε να το βρείτε σε Android και iOS.

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου. Μάθετε περισσότερα για το έργο της UNICEF στην Ελλάδα και τον κόσμο στο www.unicef.org/greece

The post Bebbo Tips: «Το Bebbo App και το ΕΚΠΑ εκπαιδεύουν γονείς και δασκάλους» appeared first on Νέοι Γονείς.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss