BILD για Καϊλή: Η Εύα θα δώσει το μήλο της διαφθοράς στον «Αδάμ»

Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Εύα Καϊλή βρίσκεται ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών, όπου θα κριθεί το αν η Ευρωβουλευτής θα παραμείνει στη φυλακή.

Η υπόθεση Qatar Gate βρίσκεται στο προσκήνιο διεθνώς, ενώ οι έρευνες για διαφθορά πολιτικών προσώπων στις Βρυξέλλες συνεχίζεται. Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Εύα Καϊλή σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών, όπου θα κριθεί το αν η Ευρωβουλευτής θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Η BILD σε νέο της δημοσίευμα αναφέρει ότι η Εύα Καϊλή θα προσπαθήσει να ρίξει όλες τις ευθύνες στον σύντροφό της. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια μέσω των δικηγόρων της έχει δηλώσει αθώα. Στο χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας η Καϊλή παρομοιάζεται με την πρωτόπλαστη Εύα που αμάρτησε τρώγοντας το μήλο.

Τώρα, σε νέο δημοσίευμα η BILD το πάει ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας ότι «η Εύα θα δώσει το μήλο στον Αδάμ», εννοώντας τον σύντροφό της.
Νομικοί εμπειρογνώμονες αναμένουν ότι η Καϊλή θα κατηγορήσει τώρα τον σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της, Francesco Giorgi, ο οποίος είναι επίσης υπό κράτηση. Ο Έλληνας δικηγόρος Ηλίας Σιδέρης είπε στην BILD: «Η Εύα θα δώσει το μήλο στον Αδάμ. Πολλές χώρες δείχνουν επιείκεια όταν οι κατηγορούμενοι «δίνουν» τους συνεργούς τους. Το ξέρει και η Εύα».

Οι τρεις δικηγόροι της Καϊλή υποστηρίζουν ότι «διατηρεί την αθωότητά της» και δεν δέχτηκε δωροδοκία. Ωστόσο, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος δεν αρνείται τις πλαστικές σακούλες γεμάτες χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Καϊλή: «Δεν έχω ιδέα αν και τι βρέθηκε εκεί», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωβουλευτής συνελήφθη με 600.000 ευρώ μετρητά σε βαλίτσα, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον πατέρα της, Αλέξανδρο, καθώς και στο σπίτι του βρέθηκαν τσάντες με χρήματα. Επίσης, η Καϊλή καθαιρέθηκε επίσημα χθες και οι συνάδελφοί της στο Ευρωκοινοβούλιο τάχθηκαν σχεδόν ομόφωνα εναντίον της. Μόνο πάνω της οι ανακριτές βρήκαν 160.000 ευρώ.

Όσο για το τι θα κρίνει την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, τα κριτήρια είναι δεδομένα. Για να συνεχιστεί η παραμονή της, όπως και των υπόλοιπων συλληφθέντων στη φυλακή, θα πρέπει να κριθούν ύποπτοι φυγής, ύποπτοι τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων αδικημάτων και αν η ελευθερία τους τους δώσει τη δυνατότητα να σβήσουν ενδεχόμενα στοιχεία για να αθωωθούν στο δικαστήριο.
Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss