Blade Runner 2049: 3 φιλμ μικρού μήκους που πρέπει να δείς πρίν πας… να το δείς

Μπορεί να έχουν μεσολαβήσει 30 ολόκληρα χρόνια απο τα γεγονότα που μας παρουσίασε η πρώτη ταινία του Ridley Scott και, αν και η νεα ταινία καλύπτει το κενό λεπτομερώς, ο Denis Villeneuve δεν μας άφηνει “απληροφόρητους”.

Μέσα στον τελευταίο μήνα και λίγο πρίν κυκλοφορήσει η νεα ταινία Blade Runner 2049, ο Villeneuve ένωσε το σύμπαν της κλασικής ταινίας του Scott, με την δική του, με τρείς ταινίες μηκού μήκους, που ανέθεσε στον γιο του Ridley Scott, Luke, και στον Sinitsiro Watanabe, δημιουργό της σειράς κινουμένων σχεδίων Cowboy Bebop με σκοπό την ομαλή μας μετάβασή μας απο το 2019 στο 2049. Και μπορεί να μην έχει σκηνοθετήσει καμία απο αυτές, έχει όμως τη γενική επιμέλεια και την αισθητική του όλου project.

Πριν από κάθε ταινία εμφανίζεται ο ίδιος ο Villeneuve για να την προλογίσει.

Πρώτη κυκλοφόρησε στο YouTube η ταινία “2036: Nexus Dawn“. Εκεί παρακολουθούμε τον Niander Wallace, που υποδύεται ο Jared Leto, να κάνει μια επίδειξη του Nexus 9, του νέου είδους ρέπλικας που κατασκεύασε η εταιρεία του. Από τα όσα λέγονται (και υπονοούνται) συμπεραίνουμε ότι ο Wallace με τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα της Wallace Corp. έσωσε τον κόσμο από την πείνα που ακολούθησε το Μεγάλο Μπλακάουτ, γι αυτό και απολαμβάνει τον σεβασμό όλων. Σε συνέντευξή του μάλιστα, αποκάλυψε οτι “σχεδόν τυφλώθηκε” για τις ανάγκες του ρόλου! Στήν σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Luke Scott (Morgan).

Στη δεύτερη ταινία με τίτλο “2048: Nowhere to Run“, που επίσης σκηνοθέτησε ο Luke Scott, γνωρίζουμε τη ρέπλικα Saper Morton, που θα δούμε (για λίγο δυστυχώς) και στην ταινία του Villeneuve. Παρατηρούμε ότι όχι μόνο μοιάζει πολύ περισσότερο με κανονικό άνθρωπο από τις ρέπλικες του πρώτου Blade Runner, αλλά και ότι ο ίδιος αποζητά την ανθρώπινη επαφή.

Στο πρώτο χρονικά, αλλά τελευταίο σαν κυκλοφορία κλίπ, είναι το εκπληκτικά γυρισμένο ως anime, με τον τίτλο “Black Out 2022” και φυσικά όπως φανερώνει και ο τίτλος του, μας εξηγεί ένα σημαντικό γεγονός που συνέβη το 2022, ένα γενικό black out που έσβησε τα περισσότερα αρχεία του παρελθόντος και προκαλώντας ένα κανονικό reboot στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss