BMW Group: στην πορεία του και το Α’ εξάμηνο 2022 – FleetNews

Σε ένα εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον, το BMW Group παρέμεινε στην πορεία του το Α’ εξάμηνο του 2022.
Με ευελιξία και τεχνογνωσία, η εταιρεία αντιμετώπισε προκλήσεις όπως οι συνεχιζόμενες διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι ελλείψεις ημιαγωγών και συγκεκριμένων εξαρτημάτων προμηθευτών.

Παρά την αστάθεια, το Group πέτυχε το α’ εξάμηνο περιθώριο EBT 24,5% (2ο Τρίμηνο 2022: 11,3%). Η επανεκτίμηση των μετοχών που κατείχε προηγουμένως στην Κινεζική Κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) συνέβαλε στην υψηλή απόδοση. Αυτή η επανεκτίμηση λόγω της πλήρους ενοποίησης στις 11 Φεβρουαρίου αύξησε το οικονομικό αποτέλεσμα κατά € 7,7 δισ.
Το περιθώριο EBIT του αυτοκινητιστικού τομέα το 2ο τρίμηνο ήταν  8,2% (HY 1 2022: 8,5%). Τα πρώτα δύο τρίμηνα της χρονιάς, η πλήρης ενοποίηση της BBA περιόρισε τα κέρδη του Αυτοκινητιστικού Τομέα. Εξαιρουμένων των επιδράσεων από την πλήρη ενοποίηση, το BMW Group κατέγραψε περιθώριο EBIT στον Αυτοκινητιστικό Τομέα 12,0% το 2ο Τρίμ.  (HY 1 2022: 12,6%) ‒ πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό στόχο του 8 -10%.
«Ιδιαίτερα κάτω από δυσμενείς συνθήκες, το BMW Group χαρακτηρίζεται από έναν υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας. Η εταιρεία αναγνωρίζει τις αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον σε πρώιμο στάδιο και τις αντιμετωπίζει ανάλογα. Ο υψηλός βαθμός ευελιξίας και η λειτουργική μας απόδοση έχουν αποδειχτεί επανειλημμένα ως ένας αποτελεσματικός συνδυασμός που εξασφαλίζει την επιτυχή πορεία του BMW Group ακόμα και σε ταραγμένα νερά. Αυτή η δύναμη θα είναι τώρα και πάλι σημαντική, καθώς βλέπουμε έναν αυξανόμενο οικονομικό αντίθετο άνεμο να εμφανίζεται πλέον των συνεχιζόμενων ελλείψεων στον ανεφοδιασμό», δήλωσε ο Oliver Zipse, CEO της BMW AG.
Στη μακροπρόθεσμη επιτυχία του BMW Group συνεισφέρει το πρωτοποριακό πνεύμα και η σταθερή εστίασή του στην καινοτομία. Μια επερχόμενη απόδειξη της καινοτόμου δύναμής του είναι η αμιγώς ηλεκτρική NEUE KLASSE. Αυτή θα είναι πλήρως προσανατολισμένη στη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss