Χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν οι τάσεις της MRB

Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θέλει η πλειοψηφία – «Πρωτιά» ΣΥΡΙΖΑ σε ότι κρίνει τις εκλογές

Ικανοποίηση και συγκρατημένα χαμόγελα έφεραν στην Κουμουνδούρου τα στοιχεία των τάσεων της MRB, που παρουσίασε το Newsbomb.gr, καθώς εκτιμούν πως η κυβέρνηση εμφανίζεται βαθιά «πληγωμένη» από την ακρίβεια, τις παρακολουθήσεις και τους πλειστηριασμούς.
Όπως είναι απολύτως λογικό, τα ιστορικά χαμηλά που καταγράφηκαν στη διαφορά επί της πρόθεσης ψήφου, είναι το στοιχείο που ξεχωρίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιγραμματικά, εστιάζουν σε αυτό που ονομάζουν «διαρκώς επιταχυνόμενη φθορά ΝΔ», αλλά και στη σαφή υπέροχη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, στα κρίσιμα διακυβεύματα που θα κρίνουν την ψήφο στις εκλογές.

Σχεδόν μισή διαφορά μέσα σε ένα χρόνο
Το μεγάλο ζήτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι φυσικά η πρόθεση ψήφου, η οποία και ανέρχεται σε ιστορικό χαμηλό της MRB με 5,4% για τον Δεκέμβριο 2022, έναντι 7,2% του Ιουνίου 2022 και 10,1% του Δεκεμβρίου 2021. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε έναν χρόνο η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά 5 μονάδες. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι της ΝΔ στις νέες ηλικίες 17 έως 44 ετών με περίπου 2,5%.

Παράλληλα, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που μίλησαν στο Newsbomb.gr, εστιάζουν στο γεγονός πως ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ στις εκλογές θα ενοχλούσε το 41,6% των πολιτών έναντι νίκης του ΣΥΡΙΖΑ με 38%, στοιχείο που κατά τη γνώμη τους, δείχνει ότι η φθορά της κυβέρνησης μεταβάλλεται πλέον «σε αποστροφή για το κόμμα της ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη».

Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θέλει η πλειοψηφία
Παράλληλα, ικανοποίηση επικρατεί στην Κουμουνδούρου από το γεγονός πως οι ερωτώμενοι, σε ποσοστό 48,6%, θεωρούν ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας εξασφαλίζουν μεγαλύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση και μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα της χώρας, έναντι 41,6% που υποστηρίζουν τις ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις.
Σημειώνουν ότι πρώτη φορά στην προτίμηση των πολιτών υπερέχουν οι κυβερνήσεις συνεργασίας έναντι των μονοκομματικών κυβερνήσεων και μάλιστα με διαφορά 7%.
«Πρωτιά» ΣΥΡΙΖΑ σε ότι κρίνει τις εκλογές

Αν υπάρχει κάποιος πραγματικός λόγος για να προκαλέσει χαμόγελα στην Κουμουνδούρου, αυτός δεν είναι άλλος, παρά το προβάδισμα που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στα σημεία που θα κρίνουν τη νίκη στις εκλογές.
Η αξιωματική αντιπολίτευση υπερέχει στην κοινωνική σύγκλιση και υποστήριξη των ασθενέστερων με 25,5%, έναντι 24,5% και στην υγεία και περίθαλψη με 25,3% έναντι 24,5%. Ενώ στα ζητήματα διαφάνειας και διαφθοράς, με τις υποθέσεις Πάτση και υποκλοπών να ταλανίζουν τη ΝΔ εδώ και μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει με 24,1% έναντι 21,5% της ΝΔ.
Εξαιρετικά σημαντικό θεωρούν και το εύρημα πως το κόμμα τους υπερέχει της ΝΔ στη στήριξη της μεσαίας τάξης με ποσοστό 29,6% έναντι 27,6%. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει της ΝΔ στην στήριξη των χαμηλότερων στρωμάτων με το συντριπτικό 29,1% έναντι 18,7% και θεωρείται κοινωνικά πιο δίκαιο κόμμα με 25,5% έναντι 23,1%, εκτιμάται ως εντ.
Υπεροχή Τσίπρα
Παράλληλα, καταγράφεται υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ζητήματα της καθημερινότητας των νοικοκυριών, της χρηστής διαχείρισης αλλά και της εμπιστοσύνης σε ζητήματα διαφάνειας και ακεραιότητας.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει του πρωθυπουργού στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής με 31,8% έναντι 30,6%, στα ζητήματα διαφάνειας με 28,9% έναντι 23%, στα ζητήματα των ευπαθών ομάδων με 33% έναντι 27% και στα ανθρώπινα δικαιώματα με 34,4% έναντι 30,7%.
Δικαιοσύνη παντού
Ένα σημαντικό σημείο στο οποίο εστιάζουν, είναι η απήχηση που θεωρούν ότι έχει το σύνθημα που έχουν λανσάρει ενόψει των επόμενων εκλογών, το «Δικαιοσύνη Παντού», καθώς φαίνεται πως υπερέχει με ποσοστό 35,6%, έναντι της κυβερνητικής επίκλησης για «Σταθερότητα», που λαμβάνει 32,8%.
«Αέρα στα πανιά» της αξιωματικής αντιπολίτευση, δίνει η απάντηση των πολιτών στο ερώτημα «ποιο θέμα θα καθορίσει την ψήφο στις εκλογές», όπου πρώτη με 68,8% έρχεται η αντιμετώπιση της ακρίβειας και δεύτερη με 42,3% η ενίσχυση του ΕΣΥ. Το δεύτερο, λένε, πως έχει ξεχωριστή σημασία μετά και την ψήφιση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη και αποτέλεσε σημείο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης το προηγούμενο διάσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss