Champions League πόλο γυναικών: «Κλήρωσε» για τρεις ελληνικές ομάδες

Τις αντιπάλους τους έμαθαν στο Champions League πόλο γυναικών οι Βουλιαγμένη, Γλυφάδα και Εθνικός.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/9) στην Ποντγκόριτσα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων ανδρών, η κλήρωση για τον α΄ προκριματικό γύρο του Champions League γυναικών στο πόλο.

Στην κληρωτίδα μπήκαν και τρεις ελληνικές ομάδες (Βουλιαγμένη, Γλυφάδα και Εθνικός), οι οποίες έχουν πολλές πιθανότητες να συνεχίσουν στη διοργάνωση, καθώς οι πρώτοι τρεις από κάθε έναν από τους τέσσερις ομίλους παίρνουν το «εισιτήριο» για τον β΄ προκριματικό γύρο.

Εκεί… περιμένουν ήδη ο -πρωταθλητής Ευρώπης- Ολυμπιακός και οι Σαμπαντέλ (Ισπανία), Ουίπεστ (Ουγγαρία) και Οριζόντε Κατάνια (Ιταλία), όπου θα παλέψουν για την πρόκριση στους προημιτελικούς. Οι αγώνες ενός από τα τέσσερα γκρουπ του α΄ προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν επί ελληνικού εδάφους, καθώς η Γλυφάδα θα είναι η «οικοδέσποινα» του Β΄ ομίλου.

Ο α΄ προκριματικός γύρος της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης των γυναικών, η οποία από φέτος μετονομάζεται σε Champions League, θα διεξαχθεί το διάστημα 17-20 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλαξε και το σύστημα διεξαγωγής του Champions League και θα είναι παρόμοιο με τις διοργανώσεις των ανδρών.

Έτσι, οι οκτώ ομάδες που θα αποκλειστούν στον α΄ προκριματικό γύρο θα συνεχίσουν στο Euro Cup, μαζί με τις άλλες οκτώ ομάδες που θα αποκλειστούν στον β΄ προκριματικό του Champions League. Τότε η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση θα διεξαχθεί όπως και αυτή των ανδρών μετά τα προκριματικά, με διπλούς αγώνες από τους «8» μέχρι και τον τελικό, καθώς στο Euro Cup δεν υπάρχει φάιναλ φορ.

Άλλη σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι οι ομάδες που θα αποκλειστούν στα προημιτελικά του γυναικείου Champions League δεν συνεχίζουν στην Ευρώπη.

Η κλήρωση του α΄ προκριματικού γύρου του Champions League γυναικών στην υδατοσφαίριση έχει ως εξής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Πάσος ντε Φερέιρα)

Ματαρό (Ισπανία), Ολιμπίκ Νις (Γαλλία), ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΕΛΛΑΔΑ), Πασένσε (Πορτογαλία), Λέιντεν (Ολλανδία)

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Γλυφάδα)

ΓΛΥΦΑΔΑ (ΕΛΛΑΔΑ), Ντε Ζάαν (Ολλανδία), Τεράσα (Ισπανία), Νανσί (Γαλλία), Έγκερ (Ουγγαρία)

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Λιλ)

Πάντοβα (Ιταλία), Λιλ (Γαλλία), Σάιρενς (Μάλτα), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Μεντιτεράνι (Ισπανία)

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Ρώμη)

Ντουναουιβάρος (Ουγγαρία), Σπαντάου Βερολίνου (Γερμανία), SIS Ρόμα (Ιταλία), ΕΘΝΙΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ), Μιλούζ (Γαλλία).

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss