Χανιά: Έρχεται στη Σούδα ο «εκδικητής»: Το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Στη Σούδα αναμένεται τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα στις 6 Οκτωβρίου το μεγαλύτερο και νεότερο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Ναυτικού (USN), το USS “George H.W. Bush” σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr.

Η «πλωτή πολιτεία» με τα 6.000 άτομα πλήρωμα, θα καταπλεύσει στον προβλήτα Κ-14 όπου θα παραμείνει για 4 μέρες μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.
Δείτε την gallery:

PHOTO GALLERY

Photo 1/4

Πηγή: zarpanews.gr

Photo 2/4

Πηγή: zarpanews.gr

Photo 3/4

Πηγή: zarpanews.gr

Photo 4/4

Πηγή: zarpanews.gr

Το George Bush είχε έρθει στα Χανιά τον Φεβρουάριο του 2017.

Το USS George Bus είναι το 10ο και τελευταίο αεροπλανοφόρο της κλάσης Nimitz το οποίο ναυπηγήθηκε το 2009 και έλαβε το όνομα του από τον George Bush τον πρεσβύτερο, τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ που ήταν χειριστής μαχητικών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με πλήρωμα 3.500 άτομα και επιπλέον 2.500 για την αεροπορία, μήκος σχεδόν 333 μέτρα, και εκτόπισμα 100.000 τόνων, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως.
Το USS George H.W. Bush (CVN-77) φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτεραΗΗ-60H.
Μπορεί και αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων χάρις τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει με ικανότητα αδιάκοπης λειτουργίας επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss