«Χείρα βοηθείας» από τη Νορβηγία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να πέσουν οι τιμές του φυσικού αέριου

Έτοιμη να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχοντας φυσικό αέριο ώστε να πέσει η τιμή του εμφανίζεται η Νορβηγία σύμφωνα με το Bloomberg.

«Δεν είναι προς το συμφέρον της Νορβηγίας να έχουμε αυτές τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου» δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με εταιρείες φυσικού αερίου, με τις οποίες συζήτησε τρόπους μείωσης της τιμής στην οποία πουλάει η Νορβηγία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με αυτόν τον τρόπο προανήγγειλε τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να σταθεροποιηθεί η αγορά και να πέσουν οι τιμές του φυσικού αερίου που οδηγούν πολλά νοικοκυριά στην επιστροφή στο πετρέλαιο αλλά και επιχειρήσεις στο «χείλος του γκρεμού».

Από τη μέρα που η Ρωσία έχει κόψει τις ροές προς την Ευρώπη, η Νορβηγία είναι πια ο κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου προς τη Γηραιά Ήπειρο. Η Νορβηγία αναμένεται να παράγει περίπου 122 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου φέτος, σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις τον Μάιο, αύξηση 8% από το 2021, καθώς οι παραγωγοί αύξησαν την παραγωγή όσο το δυνατόν περισσότερο.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss