Χιλιάδες οχήματα για την υπηρεσία ρομποτικών ταξί

Σε αυτόνομα έχει ήδη μετατρέψει 600 minivan τύπου Chrysler Pacifica η Waymo, αλλά προφανώς ο στόλος αυτός δεν είναι αρκετός για να καλύψει τις ανάγκες της εταιρείας για την επερχόμενη υπηρεσία ταξί.

Η αμερικανική αρμόδια αρχή μεταφορών αποκάλυψε την παραγγελία εκατοντάδων ακόμη minivan της Chrysler Pacifica από την εταιρεία, με παράδοση των οχημάτων να ξεκινά στο τέλος του 2018.

Η Waymo θα χρησιμοποιήσει τα οχήματα που ήδη διαθέτει για να λανσάρει φέτος στο Phoenix την υπηρεσία ρομποτικών ταξί – τα επιπλέον minivan χωρίς οδηγό προορίζονται για άλλες πόλεις, καθώς η εταιρεία αναμένεται να επεκτείνει γεωγραφικά την υπηρεσία.

Η εταιρεία κατοχύρωσε τον προηγούμενο Νοέμβριο άδεια «Επιπέδου 4» για το σύστημά της αυτόνομης οδήγησης, όταν ξεκίνησε τις δοκιμές των αυτόνομων minivan, χωρίς την παρουσία ανθρώπου στη θέση του οδηγού.

Τότε ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους να παρέχει υπηρεσίες ρομποτικών ταξί και ότι θα καλύπτει μια περιοχή αντίστοιχη με την έκταση του ευρύτερου Λονδίνου.

Η παραγγελία της Waymo αναδεικνύει το μέγεθος και τη σοβαρότητα του ενδιαφέροντός της για την ανάπτυξη του στόλου, αλλά και την ετοιμότητά της να αναπτύξει το σχετικό δίκτυο. Πάντως, σε πρώτη φάση, στο όχημα θα υπάρχει υπάλληλος της εταιρείας, ο οποίος σε περιπτώσεις ανάγκης θα μπορεί να ενεργοποιήσει την ακινητοποίηση του αυτοκίνητου. Κάτι που ωστόσο αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss