Chloé F/W ’21: Μια συλλογή με σεβασμό προς τη γυναικεία ενδυνάμωση και τις αρχές της βιωσιμότητας

H Gabriela Hearst παρουσίασε μία collection που αγαπάει εξίσου τις γυναίκες και τον πλανήτη.

«Σχεδιασμένη από την Gabriela Hearst, η συλλογή A/W 2021 εμπνέεται από τη βιωσιμότητα και δεσμεύεται απέναντι στο σύνολο και στο συλλογικό καλό. Έτσι προέκυψε μία fashion forward collection η οποία μπορεί να ήταν ‘λεπτή’ στο σχεδιασμό αλλά είναι τολμηρή στην υλοποίησή της», με αυτόν τον τρόπο περιγράφει στα posts του στο Instagram ο Οίκος Chloé την collection που παρουσίασε χθες στο Παρίσι στο πλαίσιο της γαλλικής Εβδομάδας Μόδας. Η πρώτη συλλογή της «Gaby» (aka Gabriela Hearst) ήταν αφιερωμένη σε μία άλλη -σχεδόν συνονόματη- σπουδαία προσωπικότητα για το γαλλικό fashion house: στην Γαλλο-Αιγύπτια, Gaby Aghion και στα εκατό χρόνια από τη γέννησή της που συμπληρώθηκαν την πρώτη Μαρτίου. Η Αghion ήταν η ιδρύτρια του Oίκου Chloé και η Gabriela έκανε μία ιστορική αναδρομή στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του ώστε να αποτίσει φόρο τιμής στην ιδρύτριά του ακόμα και σε ό,τι αφορά το πώς θα παρουσίαζε αυτήν την collection.

Όταν, λοιπόν, η Aghion άρχισε να παρουσιάζει τις πρώτες της συλλογές, προσκάλεσε τους επισκέπτες σε γνωστές τοποθεσίες της Aριστερής Όχθης όπως το Café de Flore και η Brasserie Lipp. Χθες, τα μοντέλα του Οίκου βγήκαν πάλι στα ίδια σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας προσφέροντας στο κοινό εικόνες που θύμιζαν καρτ ποστάλ, αλλά όχι με τον επιφανειακό τρόπο που παρακολουθήσαμε όλες στο «Emily in Paris». Η Hearst, με αυτήν την collection, θέλησε να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στο μέλλον της μόδας και στο παρελθόν του Οίκο, δηλώντας ταυτόχρονα τη στήριξή της στο κίνημα της γυναικείας ενδυνάμωσης. Γι΄αυτό «πόνταρε» στη βιωσιμότητα και την ίδια στιγμή έδειξε τον σεβασμό της σε όλες τις σπουδαίες γυναίκες που έχουν περάσει από τη θέση του Creative Director του Οίκου: Από την ίδια την Aghion έως τη Phoebe Philo, την Clare Waight Keller, την Natacha Ramsay-Levi και την πρωτεργάτρια της οικολογικής μόδας, Stella McCartney.

Χειροποίητα ponchos που προέρχονται τόσο από τα αρχεία του Οίκου Chloé όσο και από την Ουρουγουάη, τόπο καταγωγής της Hearst, eco-friendly sheepskin πανωφόρια, φορέματα με πτυχώσεις, κομμάτια από φυτικό μαλλί και επεξεργασμένο δέρμα, κατάφεραν να δημιουργήσουν μία collection που έχει μειώσει στο 400% μειώσει το περιβαλλοντικός της αποτύπωμα σε σχέση με τις δημιουργίες του περασμένου χειμώνα.

Ο καλλιτέχνης Peter Miles δημιούργησε τα prints στις μπλούζες και στα φορέματα χρησιμοποιώντας φύκια και αυγά. Τα βιολογικά χρώματα, τα οποία δεν είχαν υποστεί καμία χημική διεργασία, κυριάρχησαν και στην επεξεργασία του δέρματος που παρατηρούμε στα ρούχα, ενώ η κλασική «Ιt Bag» του Οίκου, το μοντέλο «Edith» ξαναδημιουργήθηκε από κομμάτια που είχαν αποσυρθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο της επαναχρησιμοποίησης ρούχων, υφασμάτων και αξεσουάρ για το καλό του περιβάλλοντος.

Μία συλλογή με hippie αισθητική, φιλική προς τον πλανήτη και σύμμαχος της γυναικείας ενδυνάμωσης, δεν μπορεί παρά να ήταν μία συλλογή που αν μη τι άλλο άξιζε την προσοχή μας και του σεβασμού μας!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss