Χρειάζομαι όντως διαφορετική κρέμα προσώπου και ματιών; | Vita.gr

Πρόκειται για μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις στο κομμάτι του skincare και συνήθως προέρχεται από τους… σκεπτικιστές της περιποίησης, που προτάσσουν το επιχείρημα «Το δέρμα είναι απλώς δέρμα, γιατί να χρειάζομαι δύο διαφορετικά προϊόντα, που κάνουν την ίδια δουλειά, αντί για ένα;». Πράγματι η επιδερμίδα σας καλύπτει ολόκληρο το σώμα και σίγουρα κάθε μέρος της χρειάζεται ενυδάτωση. Ωστόσο, οι ανάγκες ανά σημείο διαφέρουν, καθώς κάθε περιοχή εμφανίζει άλλες ευαισθησίες.
Όπως η επιδερμίδα σας διαφέρει από την επιδερμίδα ενός άλλου ατόμου, το δέρμα γύρω από τα μάτια σας δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικό από το δέρμα, ας πούμε, στα γόνατά σας. Είναι πιο λεπτό, πιο ευαίσθητο και μόνιμα εκτεθειμένο σε περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες. Αρκετά διαφορετικό είναι και το δέρμα στο πρόσωπό σας.
Δείτε επίσης: Μήπως είστε πολύ αυστηροί με τα παιδιά;
Καταλαβαίνουμε επομένως ότι χρειάζεται μια πιο στοχευμένη προσέγγιση στην περιποίηση της επιδερμίδας. Για να το καταφέρουμε αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε πώς ποικίλλει το δέρμα ανά περιοχή και ποιες ευαισθησίες υπάρχουν σε καθεμία από αυτές.
Για την περιποίηση προσώπου
Skin facts
Το πρόσωπό σας έχει υψηλή συγκέντρωση ιδρωτοποιών και λιπαρών αδένων, που σημαίνει ότι έχει την δυνατότητα να επουλώνεται γρήγορα, πολύ περισσότερο από το δέρμα στο λαιμό ή στο στήθος σας. Ωστόσο, έχει ένα λεπτότερο στρώμα υποδόριου λίπους, επομένως, ενώ είναι αρκετά ανθεκτικό, απαιτεί ιδιαίτερα απαλή φροντίδα για να κρατήσετε μακριά τα σημάδια του χρόνου, όπως οι ρυτίδες αλλά και για να το προστατέψετε από τις βλαβερές και σκληρές επιπτώσεις του ήλιου.
Ταυτόχρονα μην ξεχνάτε ότι ο πρόσωπό σας είναι σχεδόν πάντα εκτεθειμένο στην περιβαλλοντική ρύπανση. Αυτό παρεμβαίνει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που προκαλεί τη διάσπαση του εσωτερικού δικτύου υποστήριξης του δέρματός, αυξάνοντας τις πιθανότητες να εμφανιστούν λεπτές γραμμές, ρυτίδες και χαλάρωση.
Τι χρειάζεστε
Ο τύπος και η αίσθηση της ενυδατικής κρέμας προσώπου εξαρτώνται πλήρως από τον τύπο του δέρματός σας και από το πόση ενυδάτωση χρειάζεται ενώ μπορείτε να βρείτε αυτήν που σας ταιριάζει καλύτερα μέσα από την μεγάλη ποικιλία της Vichy. Για το πρωί, αναζητήστε ορούς που περιέχουν αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά όπως το l-ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και την παροχή επιπλέον προστασίας από τον ήλιο.
Πάντα, ακόμα και όταν έχει συννεφιά, εφαρμόζετε αντηλιακό ευρέος φάσματος πάνω από την ενυδατική σας κρέμα. Το βράδυ, αφού ολοκληρώσετε τον ενδελεχή καθαρισμό του προσώπου σας, μπορείτε να εφαρμόσετε μια κρέμα νύχτας με ρετινόλη, όπως της Lierac, για την ανάπλαση της επιδερμίδας, καθώς η προβιταμίνη Α βοηθά τα κύτταρα να αναπλάθονται πιο γρήγορα, χαρίζοντας φρεσκάδα και λάμψη στο πρόσωπό σας το επόμενο πρωί.
Για την περιποίηση των ματιών
Skin facts
Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι λεπτό, εύθραυστο και επιρρεπές στην ξηρότητα, που σημαίνει πρακτικά ότι γερνάει γρήγορα. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι το κουρασμένο και θαμπό βλέμμα «κλέβει» την λάμψη του προσώπου, αφήνοντας μας με μια κουρασμένη όψη. Επιπλέον, η εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών είναι ακόμα πιο πιθανή, μιας και καθημερινά συνοφρυωνόμαστε και κάνουμε συνεχείς μυϊκές κινήσεις που τελικά μπορούν να οδηγήσουν στο σπάσιμο της επιδερμίδας στην συγκεκριμένη περιοχή.
Ταυτόχρονα, τείνουμε να αμελούμε να την προστατεύσουμε από τον ήλιο, που …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss