Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος τηλεοπτικού θανάτου

Το πρωί της Δευτέρας αποδείχθηκε ότι δεν πρέπει να είσαι ο μάντης Κάλχας, ο Τειρεσίας ή η Κασσάνδρα για να προβλέψεις μερικά πράγματα, όπως ας πούμε, την μοίρα του Νίκου Καρβέλα.Όσοι γενναίοι – αυτό το 7% – των τηλεθεατών παρακολούθησαν από την πρεμιέρα μέχρι και το προηγούμενο Σάββατο αυτό το τηλεοπτικό πράγμα, στοιχημάτιζαν ότι το τέλος του Νίκου Καρβέλα ήταν σχετικά κοντά. Και το προηγούμενο Σάββατο ο – για μένα-  ευφυέστατος και ιδιόρρυθμος συνθέτης δικαίωσε τους τηλεθεατές πανηγυρικά!

Σκεφτείτε: Πόσο θα άντεχε ο Καρβέλας την εξαιρετικά αλλαζονική συμπεριφορά του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος για έναν λόγο που μόνο εκείνος γνωρίζει και κανένας άλλος – νομίζει ότι είναι παρουσιαστής στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο στον κόσμο; Φαντάζομαι ότι και η Oprah Winfrey έχει καλύτερη συμπεριφορά τόσο απέναντι στους συνεργάτες όσο και στον τηλεοπτικό αέρα. Και είναι η Oprah ρε φίλε, την ξέρουν και οι πέτρες.

Και το ερώτημα που προκαλείται είναι το εξής: Πώς ο Μένιος Φουρθιώτης έκανε το λάθος να πιστέψει ότι ο Νίκος Καρβέλας θα τελούσε υπό τις διαταγές του; Είναι ο Καρβέλας από εκείνους που μπορείς να τους κάνεις ό,τι θέλεις και ό,τι γουστάρεις; Ο συνθέτης έχει μια εκρητική προσωπικότητα, η οποία δεν λογαριάζει συμβόλαια, ρήτρα και χρήματα. Ήρθε ο χθεσινός να την πει στο Νίκο Καρβέλα; Γελάνε και τα πληκτρολόγια, όπως λέει και μια συναδελφός μου.

Φυσικά, ο Νίκος Καρβέλας δεν είναι άμοιρος ευθυνών, ούτε άγιος. Στον τηλεοπτικό αέρα υπήρξε προκλητικός και ιδιαίτερα προσβλητικός απέναντι στους διαγωνιζόμενους – δεν έχει καμία σημασία ότι είναι οι πιο ατάλαντοι συμμετέχοντες που έχουν περάσει ποτέ από show – αλλά και απέναντι σε αυτό το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο παρακολουθούσε μόνο και μόνο για να γελάσει. Το να πετάς την τσίχλα δεν είναι δείγμα πολιτισμού, ούτε δείγμα ευφυίας. Είναι απλά αγένεια και δεν την δικαιολογεί το χαμηλό – πιο χαμηλό επίπεδο πεθαίνεις – του show.

Και επιστρέφουμε στον διαξιφισμό –  καραγκιοζιλίκι, που χρόνια είχαμε να δούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Η αλήθεια είναι ότι η έπαρση του Μένιου Φουρθιώτη, σε κάνει να θέλεις να μπεις μέσα στην τηλεόραση, να τον πιάσεις με τα χέρια σου και να του σούρεις όλα αυτά που του είπε ο Καρβέλας και άλλα τόσα. Και αυτό είναι αυτό που έκανε τα social media και ειδικά το Twitter να πάρει φωτιά, να ταχθεί στο πλευρό του συνθέτη και να τον αποθεώσει: ότι βρέθηκε κάποιος που δεν τον “γλύφει”. Βρέθηκε κάποιος που αμφισβήτησε την παρουσία του στο stage, ότι είναι δηλαδή παρουσιαστής και του είπε κατάμουτρα ότι δεν ξέρει ελληνικά. Βέβαια, αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που ειπώνεται, αλλά είναι η πρώτη φορά που κάποιος του το λέει κατάμουτρα!

 

Ο Νίκος Καρβέλας δεν έχει άδικο. Οι κατηγορίες του ήταν στοχευμένες και αληθινές. Και αν ο Νίκος Καρβέλας δεν έπρεπε να είναι μια φορά στην επιτροπή, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν θα έπρεπε να είναι παρουσιαστής. Το πως βρέθηκε σε αυτή τη θέση, δεν είναι δική μας δουλειά να το κρίνουμε. Τουλάχιστον, όμως, επειδή δεν είναι η Ελένη Μενεγάκη και προφανώς αν φύγει από το κανάλι Ε δεν έχει καμία τηλεοπτική μοίρα, θα πρέπει να ρίξει λίγο τους τόνους και να είναι πιο ταπεινός. Παρουσιάζει ένα show – o Θεός να το κάνει – που δεν κάνει περισσότερο από 7% παρά το γεγονός ότι είχε το θράσος να λέει στον τηλεοπτικό αέρα ότι θα κριθεί από τους 3.000.000 τηλεθεατές του. Γελάει ο παγκόσμιος χάρτης των social media.

Προφανώς, εκτός από την ελληνική γλώσσα δεν γνωρίζει και μαθηματικά. Το 7% – και δεν βγάζω εγώ τα νούμερα – δεν μπορεί να μεταφραστεί σε 3.000.000 τηλεθεατές. Βέβαια, η φαντασία και τα όνειρα δεν έχουν περιορισμούς, οπότε από αυτή την άποψη, δεν μπορώ να τον κατηγορήσω.

Αλλά να σας πω κάτι; Όσο υπάρχουν τηλεθεατές που τον παρακολουθούν, ο Μένιος Φουρθιώτης θα βγαίνει στον αέρα και θα λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι χωρίς να φοβάται κανέναν.

Για αυτό ένα θα πω: ευτυχώς που υπάρχει το τηλεκοντρόλ.

 

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss