Χρυσή Αυγή: Καλείται σε κατάθεση η σύντροφος του Παύλου Φύσσα

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα Λαγού – Κασιδιάρη – Καλείται σε κατάθεση η σύντροφος του Παύλου Φύσσα 

Ομόφωνη ήταν η απόρριψη των αιτημάτων αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Ηλία Κασιδιάρη και του Γιάννη Λαγού από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Το δικαστήριο με άλλη απόφαση του θα καλέσει στη δίκη για να καταθέσει τη σύντροφο του Παύλου Φύσσα και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του, η οποία πρωτόδικα ήταν αγνώστου διαμονής.

Απορριπτική ήταν η απάντηση του δικαστηρίου και στο αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας. Η αίτηση εκδικάστηκε με νέα εισαγγελέα στην έδρα, την εισαγγελέα Εφετών, Ελένη Ράικου, ενώ το δικαστήριο επέβαλε στον αιτούντα τα δικαστικά έξοδα τα οποία ανέρχονται από 50 έως 250 ευρώ.
«Από την πρόταση που είναι καταχωρημένη φαίνεται ότι η εισαγγελική λειτουργός διάβασε ένα χωρίο της πρωτόδικης απόφασης. Κατά συνέπεια δεν εξέφρασε προσωπική κρίση και το αίτημα εξαίρεσης πρέπει να απορριφθεί» είπε η κυρία Ράικου με τον συνήγορο του Γιάννη Λαγού να απαντά: «Καταθέσαμε αίτηση εξαίρεσης διότι δεν δικάζεται κάποιος για την ιδεολογία του. Ο ναζισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός δεν δικάζονται στην Ελλάδα. Έπρεπε η εισαγγελέας να ασχοληθεί μόνο με την αξιόποινη πράξη. Το αν είσαι φασίστας ή ναζί δεν είναι αξιόποινη πράξη. Η εισαγγελέας εξέφρασε γνώμη εναντίον του ναζισμού συνεπώς είναι προκατειλημμένη…».

Τον λόγο έλαβε από την πολιτική αγωγή ο Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος σημείωσε πως «κανείς δεν πρέπει να διώκεται για τις ιδέες του σε αυτόν τον τόπο. Η αναφορά της κυρίας εισαγγελέως εξυπηρετούσε αποκλειστικά και μόνο την στοιχειοθέτηση του κινήτρου. Η αίτηση εξαίρεσης είναι προδήλως αβάσιμη. Θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι τάχα διώκονται για τις ιδέες του. Θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ο Λαγός ότι τάχα επέστρεψε στην Ελλάδα όταν την κοπάνησε».

Η τοποθέτηση του κ. Παπαδάκη έφερε την αντίδραση του καταδικασμένου ευρωβουλευτή, ο οποίος φώναξε: «Τι λέει αυτός; Ήμουν στο εξωτερικό έξι μήνες όντας εκλεγμένος ευρωβουλευτής με 120 χιλιάδες ψήφους. Θα μπορούσα να μείνω στο εξωτερικό. Δεν το έκανα. Για να μην λέμε αηδίες».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss