Χρυσουλάκης: Η Ελλάδα τιμά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία από το ακριτικό Καστελλόριζο

Το βιογραφικό ντοκιμαντέρ προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε διεθνές Φεστιβάλ οπτικοακουστικών έργων.

Από την εσχατιά της Ευρώπης και το ακριτικό Καστελόριζο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 7ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» (21-28 Αυγούστου), με την ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ “George Bizos Icon” με άξονα την ζωή και δράση του Γιώργου Μπίζου, του επί τέσσερεις δεκαετίες ελληνικής καταγωγής προασπιστή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ν. Αφρική, δικηγόρου και στενού προσωπικού φίλου του Νέλσον Μαντέλα, η Ελλάδα, κατόπιν ενεργειών της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, τιμά την ιδέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις αξίες της Δημοκρατίας.
Το βιογραφικό ντοκιμαντέρ προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε διεθνές Φεστιβάλ οπτικοακουστικών έργων. Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού Έλληνα πρόσφυγα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από το Βασιλίτσι Μεσσηνίας, του Γιώργου Μπίζου (1927-2020), ο οποίος καταφεύγει το 1941 στην Νότιο Αφρική εν μέσω των δεινών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί, καθίσταται ένας μείζων προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιτασσόμενος με γενναιότητα και εν μέσω πολλών προσωπικών και οικογενειακών δυσκολιών και θυσιών, στην τυραννία του απαρτχάιντ, υπερασπιζόμενος την εμβληματική πολιτική φυσιογνωμία και δράση του Νέλσον Μαντέλα.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ, συνολικής διάρκειας 90 λεπτών, θα λάβει χώρα σε ειδική εκδήλωση το βράδυ της 27ης Αυγούστου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης ο οποίος θα εκπροσωπήσει την ελληνική Κυβέρνηση στην Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ στις 28 Αυγούστου.
Η προβολή του ντοκιμαντέρ “George Bizos Icon” στο καθιερωμένο και υψηλού κύρους Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Καστελλόριζου, δεν τιμά απλώς την ξεχωριστή και συνεπή κοινωνική συνεισφορά και πολιτική δράση ενός λίγο γνωστού στην Ελλάδα Έλληνα ομογενή, του Γιώργου Μπίζου. Αναμένεται ταυτόχρονα να συμβάλλει στην ευρύτερη ενημέρωση του ελληνικού και διεθνούς κοινού για την δράση και συνεισφορά της ελληνικής ομογένειας και να προάγει την ευαισθητοποίηση για θέματα προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αποτυπώνει ταυτόχρονα την βούληση του Φεστιβάλ και των φορέων που το στηρίζουν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss