Χθες ήταν η πιο ζεστή ημέρα από το 1945 στην Γαλλία

Η Τετάρτη ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί Ιούνιο στη Γαλλία από το 1945, ανακοίνωσε σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας. Ο μέσος όρος θερμοκρασιών σε εθνικό επίπεδο χθες στη Γαλλία ήταν 26,4 βαθμοί Κελσίου.

“Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ, είναι η πιο ζεστή μέρα του Ιουνίου στη μεταπολεμική περίοδο”, δήλωσε στο AFP ο μετεωρολόγος Φρανσουά Γκουράν.

Το ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 28 Ιουνίου 2005–26,1 βαθμοί Κελσίου–καταρρίφθηκε ήδη την Τρίτη με 26,2 και ενδεχομένως να επαναληφθεί και σήμερα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Météo-France, ο καύσωνας αναμένεται να υποχωρήσει στη διάρκεια της νύχτας Πέμπτης προς Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας με την έλευση λιγότερο θερμών μαζών αέρα από τα δυτικά.

Η χθεσινή πρώτη ημέρα του καλοκαιριού ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί Ιούνιο και στη Βρετανία τα τελευταία 40 χρόνια, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ο υδράργυρος έφτασε τους 33,9 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας την Τετάρτη την πιο ζεστή μέρα Ιουνίου από τις 28 Ιουνίου 1976 όταν το θερμόμετρο στο Σαουθάμπτον είχε φθάσει τους 35,6.

Ο υδράργυρος στη Βρετανία βρίσκεται πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου επί πέντε συναπτές ημέρες για πρώτη φορά μετά το 1995.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss