«Χτίζουν» ένταση οι Τούρκοι – Διάβημα για τα νησιά, έτοιμη για όλα η Ελλάδα

Μια ακόμα μέρα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος να καλεί τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις και τον Ερντογάν να επιτίθεται με ένα ακόμα παραλήρημα στην Ελλάδα.

Το αφήγημα της «στρατιωτικοποίησης των νησιών» συνεχίζει να «χτίζει» η Τουρκία, αυξάνοντας τη Δευτέρα (26/9) την ένταση με διάβημα στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα τον οποίο κάλεσε για εξηγήσεις σχετικά με τις προβοκατόρικες φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ, μια ημέρα νωρίτερα.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο». Σύμφωνα με τη Hurriyet, από τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ζητήθηκε να σταματήσουν οι συγκεκριμένες «προκλήσεις». Σύμφωνα με τη Milliyet, η τουρκική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε και στις ΗΠΑ, απαιτώντας από εκείνες «να σέβονται το status στο ανατολικό Αιγαίο» και να μην βοηθούν τη «στρατιωτικοποίηση των νησιών».

«Δεν απειλεί η Ελλάδα με casus belli»
Απαντώντας στο τουρκικό διάβημα, η ελληνική πλευρά μέσω του πρέσβη Χριστόδουλου Λάζαρη, απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Έλληνας πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα επεσήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία.
Προσέθεσε, ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.
Επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα: Δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας
Λίγη ώρα μετά το διάβημα στον Έλληνα πρέσβη και την απάντηση του τελευταίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «απασφάλισε» και εξαπέλυσε μια ακόμα παραληρηματική επίθεση κατά της Ελλάδας φτάνοντας και πάλι μέχρι την… Τριπολιτσά.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: «Παρακολουθούμε τις προβοκατόρικες κινήσεις της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς και δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας. Ξέρουμε ότι θέλουν να …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss