Chuck: Η θρυλική μάχη με τον Μοχάμεντ Άλι που “γέννησε” τον Rocky (Trailer)

Το όνομα Τσακ Γουέπνερ μπορεί να μοιάζει παντελώς άγνωστο. Η πυγμαχία όμως του χρωστά πολλά… Καί μαζί ο κινηματογράφος. Γιατί η ιστορική μάχη του με τον υπερηχητικό Άλι, ήταν η αφορμή για να γεννηθεί ο κινηματογραφικός πυγμάχος τού Sylvester Stallone.

Μετά από τα Creed, Southpaw, Hands of Stone και Bleed for This, το Chuck, ανεβαίνει στο ρίνγκ για να μάς χαρίσει συγκινήσεις.

Ο σκηνοθέτης Philippe Falardeau, φέρνει στήν μεγάλη οθόνη την ιστορία του Τσακ Γουέπνερ από το Μπαγιόν του Νιου Τζέρσεϊ. Έναν πυγμάχο με παρωχημένο για την εποχή στιλ, που βασιζόταν στο δυνατό του δεξί, το σιδερένιο σαγόνι του και έβγαινε αιμόφυρτος από το ρινγκ από τα σκισίματα στο πρόσωπο εξ ου και το παρατσούκλι “bayonne bleeder”.

Όταν ανακοινώθηκε ως διεκδικητής του τίτλου, τον παρουσίαζαν με τεράστιο αουτσάιντερ που θα γίνει σάκος του μποξ στα χέρια του Άλι. Αντ’ αυτού άπαντες έγιναν θεατές σε μια μια από τις (παρ’ ολίγον) μεγαλύτερες εκπλήξεις, καθώς και στην “γέννηση” του Rocky που έμελλε να εκτοξεύσει την δημοτικότητα του σπορ!

Πριν τον αγώνα τον ρώτησαν αν θα καταφέρει να επιβιώσει πάνω στο ρινγκ. «Αυτό κάνω σε όλη μου την ζωή. Αν επέζησα στους πεζοναύτες, θα τα καταφέρω και με τον Άλι», είπε κοφτά και στις 24 Μαρτίου του 1975 ανέβηκε μαζί του στο ρινγκ δίνοντας μια μάχη που πέρασε στην ιστορία της πυγμαχίας. Ο Άλι κέρδιζε κατά κράτος τον σκληροτράχηλο Γουέπνερ μέχρι τον 9ο γύρο. Ο Γουέπνερ με ένα ξαφνικό δεξί χτύπημα στο σώμα έριξε τον Άλι στο καναβάτσο σοκάροντας τον κόσμο.

Ήταν μόλις η τρίτη φορά στην καριέρα του που κάποιος κατάφερνε να τον ρίξει στο καναβάτσο και άμεσα θα έπαιρνε το «αίμα του πίσω». Το ανηλεές σφυροκόπημα από τον Άλι του προκάλεσε σκισίματα σε όλο το πρόσωπο και ράγισμα στη μύτη, όμως δεν έλεγε να τα παρατήσει.

19’’ πριν ακουστεί το τελευταίο καμπανάκι λύγισε, ο διαιτητής ξεκίνησε το μέτρημα ενώ βρισκόταν στα σχοινιά προσπαθώντας μάταια να σταθεί στα πόδια του. Έχασε τον αγώνα με τεχνικό-νοκ άουτ όμως στα μάτια όλων ήταν νικητής. Το ίδιο και στον Sylvester Stallone που παρακολουθούσε έκπληκτος την συγκλονιστική μάχη και από εκεί εμπνεύστηκε τον θρυλικό κινηματογραφικό χαρακτήρα του Rocky Balboa που υποδύθηκε ο ίδιος αφήνοντας εποχή.

Μια ταινία που μεγάλωσε γενιές και γενιές, βάζοντας την πυγμαχία σε κάθε σπίτι. Κατά μια ειρωνεία της τύχης, η απόσυρσή του από την αγωνιστική δράση το 1976 (επέστρεψε προσωρινά το 1978) συνδυάστηκε με την κυκλοφορία του Rocky που αποτέλεσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, με τον Γούπνερ όμως να μένει στην αφάνεια…

Η ιστορία του Γουέπνερ κέντρισε το ενδιαφέρον του Liev Schreiber, ο οποίος φορά τα γάντια του μποξ και γίνεται “The Bleeder” στο πλάι των Elisabeth Moss (Mad Men, Βασίλισσα της Γης) και της πρώην συντρόφου του, Naomi Watts.

Η ταινία έχει παιχτεί ηδη στα φεστιβάλ Βενετείας & Τορόντο με πολύ καλές κριτικές. Στήν Αμερική κυκλοφορεί στίς 28 Απριλίου στό Tribeca Festival καί 5 Μαίου σε περιορισμένο κύκλωμα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss