Ένα βίντεο που προσπαθεί να «εξανθρωπίσει» την βάρβαρη δολοφονική μηχανή των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, και ειδικά της CIA, και να φέρει μειονότητες να εργαστούν γι’ αυτήν, έβγαλαν οι ίδιοι οι αμερικάνοι πριν λίγες μέρες στο youtube. Το βίντεο κυκλοφορεί σε ενότητα υπό τον γενικό τίτλο Άνθρωποι της CIA (Humans of CIA), η οποία, πριν τη δημοσιοποίησή του, είχε περάσει απαρατήρητη.

Προ του συγκεκριμένου βίντεο, είχαν ανέβει ακόμη τέσσερα, με στόχο, όλα, να φέρουν περισσότερους «εργαζόμενους» στην αγκαλιά των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, απευθυνόμενα κυρίως στις μειονότητες των ΗΠΑ, στις οποίες και παρουσίαζαν το «ανθρώπινο πρόσωπο» της CIA… Οι θεάσεις τους στο youtube δεν ξεπέρασαν τις επτά χιλιάδες, στην καλύτερη περίπτωση, πριν ανέβει το πέμπτο, συγκεκριμένο, βίντεο, που άγγιξε τις 250.000 θεάσεις.

Σε αυτό, η εργαζόμενη στη CIA με το όνομα Mija, χρησιμοποιεί κάθε δυνατό όρο που θα φέρει κοντά στην CIA φεμινίστριες, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ου μην και της αριστεράς, για να απολαύσουν υπερηφάνως τις ..ίσες ευκαιρίες στην καταστροφή ανθρώπων και λαών. Η Mija, φορώντας ένα μπλουζάκι με υψωμένη τη γροθιά (!), τονίζει τη λατινική της καταγωγή, αναφέρει ότι οι γονείς της ήταν πρώτη γενιά μεταναστών στις ΗΠΑ, τονίζει ότι είναι μητέρα και cis-gender (ταυτίζεται με το φύλο που της αποδόθηκε κατά τη γέννηση, θήλυ), πάσχει απο Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή, είναι διαθεματική (intersectional, θα σας γελάσω τι εννοεί) και φεμινίστρια. Και όλα αυτά με τα hashtags #CIA, Γνώριζε Την Αξία Σου, #KnowYourValue, και Γυναίκες στις Μυστικές Υπηρεσίες, #WomenInIntel. Στην περιγραφή η περήφανη πράκτορας δηλώνει: «Είμαι ο εαυτός μου και δε χρωστάω τίποτε σε κανέναν. θέλω και συ να είσαι το ίδιο, όποι@ κι αν είσαι. Είτε δουλεύεις για στην #CIA​, είτε κάπου αλλού στον κόσμο» – πάλι για την CIA με κάποιο τρόπο ίσως.

Όλα τα σύμβολα και οι λέξεις – από το μπλουζάκι μέχρι το κείμενο- που συνδέονται με αγώνες για τα δικαιώματα μειονοτήτων, στην υπηρεσία των αμερικάνων δολοφόνων. Δεν χρειάζεται να σχολιάσει τίποτε άλλο κανείς…