CiNema στο σπίτι: 3 + 1 προτάσεις για να περάσεις το Σαββατοκύριακο… με pop corn κατ’ οίκον

Είστε cinefreaks; Είστε όμως και σπιτόγατοι; Σας χάλασε τα σχέδια ο καιρός που συνεχίζει τα τερτίπια του; Τότε με αυτό το άρθρο, πετύχαμε διάνα. Γιατί μοναδικός σκοπός του είναι να απολαύσετε καλές (ως πολύ καλές) ταινίες στο σπίτι! Οπότε, είτε μόνοι είτε με παρέα, διαλέξτε την αγαπημένη σας… και καλή σας θέαση!

The Greatest Showman

Σκηνοθεσία: Michael Gracey

Παίζουν: Hugh Jackman, Zac Efron, Zendaya Keala

Λίγα λόγια για την ταινία: Η ιστορία του πρωτοπόρου Φ.Τ. Μπάρνουμ, του ανθρώπου που οραματίστηκε το μεγαλύτερο σόου στον κόσμο, ξεκινώντας από το μηδέν και την πεποίθηση πως μπορούμε να μετατρέψουμε την άχρωμη καθημερινότητα της ζωής μας σε απόλυτη μαγεία.

Η γνώμη μας: Η κλασική συνταγή του μιούζικαλ, αυτή τη φορά από τον Michael Gracey, που απέσπασε τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (Καλύτερης ταινίας κωμωδίας ή μιούζικαλ, A΄ Ανδρικού ρόλου για τον Hugh Jackman και Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού), ο οποίος ακολουθεί πιστά τούς κανόνες και τις βάσεις που έθεσε ο Baz Luhrmann και στήνει ένα υπερθέαμα για όλη την οικογένεια.

Χωρίς να εμβαθύνει στήν πολυπλοκότητα του Φ.Τ. Μπάρνουμ, ενός ανθρώπου γεμάτου με αντιφατικές παρορμήσεις, ανθρώπινες όσο και οπορτουνιστικές, ο Gracey φτιάχνει μια ταινία όπου παρακολουθείς μαγνητισμένος, εντυπωσιακά χορευτικά, ευχάριστα τραγούδια και έναν Hugh Jackman που πραγματικά το ζεί (άλωστε η ταινία ήταν για πολλά χρόνια προσωπικό του στοίχημα) επενδύει στο star quality του ηρωά του, που χορεύει άψογα, τραγουδάει και είναι πιο λαμπερός από ποτέ, για να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό, ενω παράλληλα ακολουθεί κατά γράμμα τις επιταγές των μιούζικαλ και την αφηγηματική οδό των success stories ενω μαζί φροντίζει να υπογραμμίσει το επίκαιρο μήνυμα περί διαφορετικότητας. Μια αξιοπρεπέστατη ταινία για ένα όμορφο βράδυ, η οποία λειτουργεί όπως η μαγεία του τσίρκου και που σίγουρα θα σε κρατήσει τις σχεδόν 2 ώρες που διαρκεί.

3/5

Η ταινία κυκλοφορεί σε Bluray και Dvd

 

 

Al final del túnel (Στήν Άκρη του Τούνελ)

Σκηνοθεσία: Rodrigo Grande

Παίζουν: Leonardo Sbaraglia, Pablo Echarri, Clara Lago, Federico Luppi

Υπόθεση: Ο Γιοακίν είναι ένας ανάπηρος τεχνικός κομπιούτερ που έχει παγιδευτεί από την επικείμενη κατάσχεση του σπιτιού του, λόγω χρεών στην τράπεζα. Προσπαθώντας να σώσει την κατάσταση, νοικιάζει το ένα δωμάτιο στην Μπέρτα, μια χορεύτρια εξωτικών χορών, και την Μπέτι, την εξάχρονη αδελφή της. Ο Γιοακίν υποφέρει από την ανάμνηση του χαμού σε δυστύχημα της συζύγου και της κόρης του, ενώ η Μπέρτα ζει το δικό της δράμα με την Μπέτι, που δύο χρόνια πριν σταμάτησε να μιλάει μυστηριωδώς. Η συμβίωση μετατρέπεται σε φιλία και η φιλία σε αισθηματικό ενδιαφέρον, όταν ο Γιοακίν ανακαλύπτει τυχαία ότι η Μπέρτα είναι απλά ένα δόλωμα σταλμένη από τον αρχηγό μιας μικρής συμμορίας που σκάβει ένα τεράστιο τούνελ στο διπλανό κελάρι, ώστε να ληστέψουν την τράπεζα.

Η γνώμη μας: Διαβάστε την αναλυτικά εδω

Η ταινία κυκλοφορεί σε Dvd

 

Aus dem Nichts/In the Fade (Μαζί ή τίποτα)

Σκηνοθεσία: Fatih Akin

Παίζουν: Diane Kruger, Denis Moschitto

Υπόθεση: Σε μία στιγμή, η ζωή της Κάτια αλλάζει για πάντα. Μια βόμβα εκρήγνυται και σκοτώνονται ο σύζυγος και ο γιος της. Η αστυνομία δεν αργεί να συλλάβει δύο ύποπτους: ένα νεαρό ζευγάρι με νεοναζιστικό ιστορικό. Αλλά η Κάτια είναι γεμάτη οργή, και η δικαιοσύνη είναι κάτι που θα περάσει από τα δικά της χέρια υπό τη μορφή της εκδίκησης.

Η γνώμη μας: Διαβάστε την αναλυτικά εδω

Η ταινία κυκλοφορεί σε Dvd

 

13 Reasons Why (Netflix)

Σκηνοθεσία: Kyle Patrick Alvarez, Tom McCarthy, Gregg Araki

Παίζουν: Katherine Langford, Christian Navarro, Michael Sadler, Justin Prentice

Με τις κασέτες να ήταν μόνο η αρχή, η δεύτερη σεζόν του 13 Reasons Why θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που έμειναν μετέωρα στο τέλος της πρώτης σεζόν.

Πώς θα επουλωθούν τα τραύματα της Τζέσικα μετά την επίθεση; Ο Μπράις θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη; Πώς θα ξεπεράσει ο Κλέι την τραυματική απώλεια της Χάνα; Τι συνέβη στον Άλεξ; Πώς θα τα βγάλει πέρα ο Τάιλερ και ποιες επιλογές θα κάνει μπροστά στην κοινωνική του απομόνωση;

Λίγα λόγια για την σειρά: Ήταν  31 Μαρτίου του 2017 όταν προβλήθηκαν για πρώτη φορά από το Netflix τα πρώτα 13 επεισόδια του 13 Reasons Why, μιας σειράς που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Jay Asher, σε παραγωγή του Brian Yorkey. Μια σειρά που ήρθε απο το πουθενά, έκανε αίσθηση, έσκασε σαν βόμβα προκαλώντας κύμα αντιδράσεων (θετικών και αρνητικών) όχι μόνο στο κοινό που την παρακολούθησε αλλά και στο οικείο τους περιβάλλον.

Η δεύτερη σεζόν του 13 Reasons Why ξεκινά στον απόηχο του θανάτου της Χάνα καθώς οι χαρακτήρες μας πασχίζουν να οδηγηθούν στην επούλωση και την ανάκαμψη. Το σχολείο Liberty High ετοιμάζεται να περάσει από δίκη, αλλά κάποιος θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει κρυφή την αλήθεια γύρω από το θάνατο της Χάνα. Μια σειρά από δυσοίωνες φωτογραφίες polaroid, όμωςοδηγούν τον Κλέι και τους συμμαθητές του στην αποκάλυψη ενός αποκρουστικού μυστικού και της συνωμοσίας συγκάλυψής του.

Η σειρά που καθήλωσε τον κόσμο, στριμάρεται ηδη και με ελληνικούς υπότιτλους, απο σήμερα (18/5), στο Netflix.

 

https://www.youtube.com/watch?v=6SdoQdE1iU0

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss