Covid-19: Τα νέα συμπτώματα που φαίνονται να σχετίζονται με την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού

Ο πονοκέφαλος, ο πονόλαιμος και η μύτη που τρέχει είναι πλέον τα συμπτώματα που αναφέρονται περισσότερο σε σχέση με μολύνσεις Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρουν ερευνητές.

Όπως γράφει το BBC, ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ, που επιβλέπει τη μελέτη Zoe Covid Symptom, είπε ότι το να αρρωστήσει κάποιος με την παραλλαγή Δέλτα μπορεί να μοιάζει περισσότερο με «κακό κρύωμα» για τα νεότερης ηλικίας άτομα. Ωστόσο, αν και μπορεί να μη νιώθουν πολύ άρρωστοι, θα μπορούσαν να είναι μολυσματικοί και να θέσουν άλλους σε κίνδυνο.

Τα κλασικά συμπτώματα που αναφέρονταν είναι ο βήχας, ο πυρετός και η απώλεια όσφρησης ή γεύσης, ωστόσο ο καθηγητής Σπέκτορ λέει πως αυτά πλέον είναι λιγότερο κοινά, με βάση δεδομένα που λαμβάνονται από χιλιάδες άτομα που αναφέρουν τα συμπτώματά τους μέσω μιας εφαρμογής.

«Από τις αρχές του Μαΐου εξετάζουμε τα κορυφαία συμπτώματα στους χρήστες της εφαρμογής- και δεν είναι τα ίδια με αυτά που ήταν» σημείωσε σχετικά.

Η αλλαγή αυτή φαίνεται να συνδέεται με την άνοδο της παραλλαγής Δέλτα, που είχε εντοπιστεί αρχικά στην Ινδία και πλέον αντιπροσωπεύει το 90% των κρουσμάτων Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πυρετός παραμένει αρκετά συχνός, μα η απώλεια όσφρησης δεν εμφανίζεται πλέον στα κορυφαία 10 συμπτώματα, είπε ο Σπέκτορ.

«Η παραλλαγή αυτή φαίνεται να λειτουργεί ελαφρώς διαφορετικά» είπε. «Οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν ότι έχουν κάποιου είδους εποχικό κρύωμα, και πηγαίνουν ακόμα σε πάρτι όπου μπορεί να κολλήσουν περίπου έξι άλλα άτομα. Νομίζουμε ότι αυτό προκαλεί μεγάλο μέρος του προβλήματος. Το μήνυμα εδώ είναι πως, αν είσαι νέος, θα έχεις ηπιότερα συμπτώματα ούτως ή άλλως. Μπορεί να μοιάζει σαν κακό κρύωμα ή κάποια περίεργη αίσθηση- μα μείνετε στο σπίτι σας και κάντε τεστ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σε δεξίωση μετά τον τελικό με τον Τζόκοβιτς έμαθε για τον θάνατο της γιαγιάς του

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss