Crime Thrillers από το 2000 και μετά που δεν πρέπει να χάσετε – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Υπάρχουν πολλές ταινίες οι οποίες έχουν καταφέρει να αφήσουν εποχή και γενικότερα να χαρακτηριστούν από τις καλύτερες και πιο κλασικές του είδους τους και όχι μόνο, εδώ όμως θα ασχοληθούμε με ένα συγκεκριμένο στυλ.

Όπως θα δείτε και στην σχετική λίστα παρακάτω, υπάρχουν μερικά crime thrillers από το 2000 και μετά που δεν πρέπει να χάσετε και σίγουρα έχουν καταφέρει να χαράξουν την δική τους πορεία. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες, η λίστα όμως είναι εξαιρετική.
20. A Prophet (Jacques Audiard, 2009)
Καταδικασμένος σε 6 χρόνια φυλάκιση, ο Μάλικ δεν μπορεί ούτε να διαβάσει, ούτε να γράψει. Φτάνοντας στη φυλακή είναι μόνος, μόλις 19 ετών, αλλά μοιάζει νεότερος και πιο εύθραυστος από τους υπόλοιπους κατάδικους. Τον προσεγγίζει ο αρχηγός μιας συμμορίας φυλακισμένων και του αναθέτει κάποιες “αποστολές”. Μέσα από αυτές, ο νεαρός Μάλικ σκληραγωγείται και κερδίζει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της συμμορίας. Παράλληλα όμως, διατηρεί τα δικά του κρυφά σχέδια, που τολμά να φέρει εις πέρας.
[embedded content]
19. Road to Perdition (Sam Mendes, 2002)
Στο Σικάγο του 1930, ο Μάικλ Σάλιβαν, εκτελεστής της ιρλανδικής μαφίας και δεξί χέρι του “ευυπόληπτου” Τζον Ρούνι, προσπαθεί να σώσει το γιο του – μοναδικό επιζώντα από το σφαγιασμό της υπόλοιπης οικογένειάς του – και να εκδικηθεί τη συμμορία του αφεντικού του που ευθύνεται γι’ αυτό το έγκλημα.
[embedded content]
18. Mystic River (Clint Eastwood, 2003)
Ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, τρεις παιδικοί φίλοι από λαϊκή συνοικία της Βοστόνης, συναντιούνται ξανά ύστερα από 25 χρόνια, εξαιτίας ενός εγκλήματος. Θύμα είναι η κόρη του Τζίμι, την έρευνα έχει αναλάβει ο Σον, ως αστυνομικός, ενώ ο κύριος ύποπτος είναι ο Ντέιβ.
[embedded content]
17. Prisoners (Denis Villeneuv …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss