Daily Mail: Δύο ελληνικές λίμνες ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου!

Η Daily Mail έκανε ένα υπέροχο αφιέρωμα στις πιο όμορφες λίμνες του κόσμου, και χαρήκαμε όταν είδαμε ότι μέσα σε αυτή τη λίστα υπάρχουν και δύο ελληνικές.

Ποιες είναι όμως αυτές που βρέθηκαν στις καλύτερες του κόσμου; Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, αυτές είναι οι Πρέσπες!

Όπως αναφέρει, με τις όχθες τους σε 3 διαφορετικές χώρες, η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα, μεταξύ των αρχαιότερων τεκτονικών λιμνών της Ευρώπης ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών, προσφέρουν την ευκαιρία για να πραγματικά ειδυλλιακή διαφυγή. Ο υδροβιότοπος της περιοχής είναι η Μέκκα για τους παρατηρητές πουλιών. Οι κορμοράνοι και οι ερωδιοί είναι εύκολο να εντοπιστούν, όπως και ο τεράστιος πελεκάνος της Δαλματίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στον Άγιο Αχίλλειο, ένα μικρό νησί στην Μικρή Πρέσπα, που φιλοξενεί τα ερείπια μιας εκκλησίας του 10ου αιώνα και ένα εγκαταλελειμμένο χωριό. Οι επισκέπτες της Μεγάλης Πρέσπας αξίζει να πάρουν μια παραδοσιακή βάρκα και να κάνουν μια βόλτα στην λίμνη θαυμάζοντας τα όρη των Βαλκανίων.

Ακόμη, στο αφιέρωμα αναφέρεται και ποια είναι η καλύτερη εποχή να τις επισκεφθεί κανείς, με προτιμότερο τον χειμώνα, καθώς έχει ελάχιστους τουρίστες.

Η λίστα με τις καλύτερες λίμνες του κόσμου:

Λίμνη Maligne, Καναδάς

  • Winnipesaukee, Νιου Χαμσάιρ
  • Nahuel Huapi, Αργεντινή
  • Ruhondo, Ρουάντα
  • Inari, Φινλανδία
  • Bohinj, Σλοβενία
  • Hillier, Αυστραλία
  • Maligne, Καναδάς
  • Sun Moon, Ταϊβάν
  • Lago d’Orta, Ιταλία
  • Breitling See, Γερμανία
  • Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, Ελλάδα
  • Lagoa Azul, Αζόρες

Τριχωνίδα: Γνωρίστε τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας!

Η Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη λίµνη της Ελλάδας! Βρίσκεται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, µεταξύ των επαρχιών Μεσολογγίου και Τριχωνίδας, µε επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χλµ., µέγιστο µήκος 21,5 χλµ. και µέγιστο βάθος 58 µ. ενώ θερµοκρασία του νερού ποικίλλει ανάλογα µε την εποχή από 4° – 25° βαθµούς Κελσίου (είναι θερµή λίµνη).Τριχωνίδα: Γνωρίστε τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας!Σύµφωνα µε την παράδοση, στα αρχαία χρόνια υπήρχε µέσα στη λίµνη µια πόλη που βυθίστηκε. Η πόλη αυτή είχε τρεις κώνους και ίσως από εκεί πήρε το όνοµά της η λίµνη: Τρεις κώνοι – Τριχωνίδα. Μια άλλη εκδοχή, µάλλον η επικρατέστερη, είναι ότι πήρε το όνομά της από την αρχαία πόλη Τριχώνιο, που βρίσκεται δίπλα στη λίµνη, κοντά στο χωριό της Γαβαλούς. Η λίµνη συνδέεται µε την αντίστοιχη της Λυσιµαχίας µε διώρυγα.

Η παραλίµνια βλάστηση στην Τριχωνίδα αποτελείται από αιωνόβια πλατάνια, ιτιές, φράξους, λεύκες, καβάκια, λυγαριές, κυπαρίσσια, δάφνες, πικροδάφνες, ευκαλύπτους, καλαµιές, βούρλα, ψαθιά, βαλτώδεις εκτάσεις και εσπεριδοειδή ενώ στα νερά της ζουν πολλών ειδών ψάρια, όπως επίσης σπόγγοι, οστρακώδη και µαλάκια. Η ορνιθοπανίδα της, είναι εξίσου πολύ ενδιαφέρουσα καθώς έχουν παρατηρηθεί πάνω από 200 είδη πτηνών, από τα οποία τουλάχιστον τα 30 υπάγονται στα απειλούµενα και στα αυστηρά προστατευόµενα από την κοινοτική νοµοθεσία.

Πηγή: Travelstyle.gr

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Για δεύτερη χρονιά οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν σε παιδιά, εφήβους και νέους μια δημιουργική διέξοδο, προκηρύσσοντας τον διαγωνισμό συγγραφής «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss