Dark Eyes: Αυτή είναι η beauty λεπτομέρεια που κυριάρχησε στα AW21 Fashion Weeks – ELLE

Dark Eyes: Αυτή είναι η beauty λεπτομέρεια που κυριάρχησε στα AW21 Fashion Weeks

Οι άλλες φορές έντονες και άλλες λεπτεπίλεπτες μαύρες γραμμές στα μάτια, πάντα ζωγραφισμένες με  eyeliner, αποτελούν “πελώρια” τάση στο μακιγιάζ για δεκαετίες. Στην αρχαία Αίγυπτο, η εικόνα της Κλεοπάτρας με τα έντονα βαμμένα μάτια είναι χαρακτηριστική. Αργότερα οι αρχές του 20ου αιώνα σηματοδότησαν την άνοδο του μαύρου eyeliner και στην Αμερική, καθώς οι περισσότεροι αστέρες του κινηματογράφου, όπως η Theda Bara και ο Rudolph Valentino έδιναν πάντα έμφαση στο βλέμμα τους με αυτή τη λεπτομέρεια. Και όσο οι σεζόν περνούσαν, κατά την δεκαετία του ’70 και ’80, η αναζωπύρωση της συγκεκριμένης τάσης στο make-up ήταν αισθητή.

View this post on Instagram

A post shared by PAUL COSTELLOE (@paulcostelloeofficial)

Μεγάλα, θρυλικά ονόματα μουσικών όπως ο Prince, ο Mick Jagger και ο David Bowie απογείωσαν το eyeliner. Ακόμα και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την πιο pop-punk αισθητική που αυτό το προϊόν μακιγιάζ έδινε στις εμφανίσεις των celebrities.Τώρα εν έτει 2021, φαίνεται πως αυτή η λεπτομέρεια στο μακιγιάζ εξακολουθεί να αποτελεί it τάση.

View this post on Instagram

A post shared by Max Mara (@maxmara)

Παρά την πανδημία του Covid19, διανύουμε την πιο fashionable περίοδο όπου οι Εβδομάδες Μόδας στις διάφορες μητροπόλεις του κόσμου διαδέχονται η μια την άλλη. Παρακολουθώντας τα διάφορα online shows των οίκων για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε πως το eyeliner και μάλιστα σε μια αρκετά bold εκδοχή του αποτελεί κοινό στοιχείο για τα looks των μοντέλων. Άλλοτε πιο έντονες κι άλλοτε πιο διακριτικές, οι “γραμμές” αυτές έδωσαν έναν αέρα μυστηρίου και συνέθεσαν σαγηνευτικές εικόνες που μαγνήτισαν το ενδιαφέρον μας.

Σίγουρα ο κορονοϊός έχει συμβάλει σημαντικά στο να επανέλθει στο προσκήνιο και να αγαπηθεί από μια μεγαλύτερη μερίδα γυναικών το eyeliner. Γιατί αυτό; Με την χρήση της προστατευτικής μάσκας το μόνο εμφανές σημείο στο πρόσωπό μας πια είναι τα μάτια μας. Αυτό οι σχεδιαστές το γνωρίζουν καλά και γι’ αυτό προσπάθησαν να δώσουν έμφαση στο βλέμμα των μοντέλων περισσότερο από ποτέ. Αυτό άλλωστε δεν κάνουμε κι εμείς με το καθημερινό μας μακιγιάζ; Τα κραγιόν κάνουν ένα βήμα πίσω και τα eyeliner όπως και η μάσκαρα περνούν μπροστά και μας αποδεικνύουν πως με πολύ απλές κινήσεις το βλέμμα μας μπορεί να δείχνει εξαιρετικά θηλυκό και sexy.

Erdem AW21

Zimmerman AW21

No.21 AW21

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα highlights από την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Η Kaia Gerber είναι το νέο πρόσωπο του οίκου Celine

Ο ροκ ρομαντισμός της Simone Rocha για τo Φθινόπωρο/Χειμώνα 2021-22

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss