Dead Rising 3 (PC) Review

To Xbox One, πριν από λίγα 24ωρα, έχασε ένα ακόμη αποκλειστικό του παιχνίδι, το Dead Rising 3 το οποίο μαζί με το Ryse: Son of Rome αποτέλεσε δύο από τους σημαντικότερους launch τίτλους του μηχανήματος. Στο παρόν άρθρο καταπιάνομαι με το Dead Rising 3 που έφτασε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τον υπότιτλο «Apocalypse Edition». Ως παιχνίδι, παρά τα όποια προβλήματα και παρόλο που γενικά δεν έχει κάτι το συγκλονιστικό και ξεχωριστό, καταφέρνει να χαρίσει αρκετές και απολαυστικές ώρες, κάτι που το κάνει μία καλή πρόταση για την εποχή, ειδικά για τους κατόχους των PC οι οποίοι δεν έχουν να νοιάζονται για τον «θόρυβο» του Destiny. Προσωπικά το διασκέδασα πολύ και θεωρώ πως όσοι αρέσκονται σε αυτού του είδους τη θεματολογία, θα περάσουν το ίδιο καλά με εμένα.

Προφανώς και δε θα κάνω κριτική στο παιχνίδι, μιας και μιλάμε για κυκλοφορία ενός σχεδόν έτους, ωστόσο θα σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από αυτά που είδα ασχολούμενος με την PC έκδοση. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως σε γενικές γραμμές μιλάμε για το ίδιο παιχνίδι, οπότε αν υπάρχει κάποιος που τυχαίνει να έχει ασχοληθεί μαζί του στο Xbox One, δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος να…γλυκοκοιτάει την έκδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η μοναδική προσθήκη που αξίζει να αναφέρω είναι αυτή των Untold Stories of Los Perdidos, των τεσσάρων δηλαδή add-on packs που κυκλοφόρησαν σταδιακά και επί πληρωμή για την έκδοση του Xbox One τους περασμένους μήνες. Πρόκειται για επιπρόσθετα, φρέσκα chapters που εστιάζουν σε διαφορετικό πρωταγωνιστή και χαρίζουν στον παίκτη «τρελά» νέα όπλα και οχήματα, τα οποία μάλιστα μπορούν να μεταφερθούν στο main campaign. Ένα ακόμη αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό -τουλάχιστον κατά την Capcom- της Apocalypse Edition είναι η βελτίωση της τεχνητής νοημοσύνης των zombies, μία κίνηση που θα ανεβάσει, έστω και ελαφρώς, την πρόκληση στο παιχνίδι.

Αυτό σημαίνει ότι για την επιβίωσή του, ο παίκτης θα  πρέπει να κινείται λιγάκι πιο προσεκτικά και να χρησιμοποιεί πιο έξυπνα και με τακτική τα όπλα, τις παγίδες και γενικότερα όλες τις διευκολύνσεις που δίνονται στην πόλη του Los Perdidos. Η PC έκδοση του Dead Rising 3 έχει μερικές πινελιές που της δίνουν άνετο προβάδισμα στον τεχνικό τομέα σε σχέση με την έκδοση του Xbox One. Τεχνικά, οφείλω να ομολογήσω πως αυτό που είδα στο PC είναι αισθητά πιο «σφιχτό» -ας μου επιτραπεί η έκφραση και λιγάκι πιο «ομαλό».

Προφανώς και η υψηλότερη ανάλυση βοηθάει εξαιρετικά για το εν λόγω αποτέλεσμα, ωστόσο δεν είναι και το μοναδικό στοιχείο που συνεισφέρει στην καλύτερη απεικόνιση. Καταρχάς, οι χαρακτήρες εμφανίζονται με περισσότερη λεπτομέρεια, ενώ κάποια εφέ, όπως οι γυαλάδες, οι καπνοί, το αίμα κλπ δείχνουν –και μάλλον είναι- καλύτερα. Το μοναδικό μου παράπονο αφορά στην παλέτα των χρωμάτων η οποία μου έδωσε την εντύπωση πως είναι λιγάκι πιο ξεθωριασμένη από την αντίστοιχη του Xbox One.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για απαιτητικό παιχνίδι και για να μπορέσετε να το ευχαριστηθείτε θα πρέπει να είστε κάτοχοι ενός αξιόλογου gaming PC. Το optimization που έχει γίνει, όμως, από την πλευρά των developers είναι αξιοθαύμαστο, κάτι που η Capcom δεν το συνηθίζει. Δεν παρατήρησα frame drops, το v-sync εξαλείφει στο 100% το φαινόμενο του tearing και γενικά η εμπειρία, όπως ανέφερα και προηγουμένως, είναι ομαλότατη. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω πως ο τίτλος υποστηρίζει πλήρως όλα τα gamepads της αγοράς. Εγώ το δοκίμασα με το Xbox 360 controller και πραγματικά λειτουργεί άψογα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss