Δεκαπενταύγουστος: Γεμάτα τα νησιά, θα βουλιάξουν Πελοπόννησος και Χαλκιδική

Το 100% αγγίζουν οι προ-κρατήσεις σε πολλούς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας για τον Δεκαπενταύγουστο και ιδιαίτερα για το χρονικό διάστημα 13/8-18/8 αποδεικνύοντας ότι εγχώριοι και αλλοδαποί τουρίστες επιθυμούν να ταξιδέψουν τηρώντας όλα τα μέτρα που έχει ορίσει η πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Υψηλό ποσοστό προ-κρατήσεων καταγράφεται και στους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας με «πρωταγωνιστή» την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική για τους Βορειοελλαδίτες και για τους Βαλκάνιους. Αυτό προκύπτει από την έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-RealΕstates που ανέλυσε τα στοιχεία από ιστοσελίδες που φιλοξενούν ακίνητα που αξιοποιούνται – διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή και με σήμα του Ε.Ο.Τ.

Τι γίνεται για την Μύκονο

Οι προ-κρατήσεις στο «νησί των ανέμων» σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζουν το 94% με τον συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων ακινήτων όλων των οικονομικών βαλαντίων να ανέρχονται στα 2.046. Η διαμονή για πέντε διανυκτερεύσεις αγγίζει ακόμη και τις 2.403€ για κατοικία 110τμ στη περιοχή super paradise, ενώ στο Καλό Λιβάδι κατοικία 30τμ διατίθενται προς 2.228€ για πέντε διανυκτερεύσεις.

Στα «ύψη» οι κρατήσεις για τον Αύγουστο παρά το τοπικό lockdown στη Μύκονο
Μετά την ανακοίνωση των μέτρων προστασίας που ανακοίνωσε η πολιτεία (τοπικό lockdown) στη Μύκονο καταγράφηκαν πολλές ακυρώσεις για τον μήνα Ιούλιο τόσο από εγχώριους εκδρομείς όσο και από αλλοδαπούς.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα επηρεαστούν οι προ-κρατήσεις του Αυγούστου. Η εικόνα όμως του τοπικού lockdown ενδέχεται να επηρεάσει την υπόλοιπη καλοκαιρινή σεζόν τόσο στο νησί όσο και στους υπόλοιπους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E-Real Estates.

Τι γίνεται στην Σαντορίνη

Στη Σαντορίνη οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου αγγίζουν το 98% με τη συνολική δυναμικότητα του νησιού σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να φτάνουν τα 2.189. Οι επιλογές πλέον είναι λιγοστές, ενώ το κόστος διαμορφώνεται στα 1.530€ για κατοικία 35τμ στη περιοχή Καμάρι.

Στο 100% βρίσκονται οι προ-κρατήσεις σε Ιθάκη και Πάτμο για τον Δεκαπενταύγουστο
τη Σκιάθο οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 96% με δυναμικότητα 275 κατοικίες, στη Σκόπελο το 98% με 371 κατοικίες και στη Πάρο το 99% με 1.640 κατοικίες, στη Ζάκυνθο το 95% με 1.521 κατοικίες, στην Κεφαλονιά το 97% με 1.785 κατοικίες και στην Ιθάκη το 100% με 116 κατοικίες, όπως και στην Πάτμο με 189 κατοικίες.

Ποσοστά προκρατήσεων

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων καταγράφονται και στην Κρήτη που αγγίζουν το 96% για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες που βρίσκονται πλησίον της θάλασσας. Σημειώνεται ότι η Κρήτη διαθέτει εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες 13.965 ακίνητα τόσο σε παραθαλάσσιους προορισμούς όσο και σε αστικά κέντρα.

Οι εντυπωσιακές πληρότητες αφορούν διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες εγγεγραμμένα σε βραχυχρόνιες μισθώσεις που προσφέρουν λόγω πανδημίας μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης των τιμών και της πληρότητας αποτελεί η ευέλικτη πολιτική ακύρωσης που έχουν υιοθετήσει σχεδόν στο σύνολο τους οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τους τελευταίους 18 μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε συνάρτηση με τα ενδεχόμενα τοπικά lockdown, που δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ζήτηση», εξηγεί ο κ. Μπάκας.

Άνθιση γνωρίζουν τα «roadtrips» στην ηπειρωτική Ελλάδα – Έρχονται στην Ελλάδα απ’ όλη την Ευρώπη

Τη φετινή χρονιά ο οδικός τουρισμός, τα περίφημα «roadtrips», γνωρίζει νέα άνθιση τόσο από τον εγχώριο τουρισμό, όσο και από αλλοδαπούς που επιλέγουν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το καλοκαίρι του 2020 πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες επέλεξαν να μη μετακινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία) λόγω της πανδημικής κρίσης, με αποτέλεσμα να καταγραφεί σημαντική άνοδο των ταξιδιών με αυτοκίνητο.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας σημειώνει: «Όλοι μας θυμόμαστε τις εικόνες στα μέσα Ιουνίου της περσινής χρονιάς στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, στα σύνορα Ελλάδας- Βουλγαρίας, όπου η κίνηση ήταν πολύ αυξημένη. Και φέτος, οχήματα απ’ όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τη Σερβία (τη μόνη τρίτη χώρα που επιτρέπεται να περνά τα ελληνικά σύνορα, μέχρι τις αρχές Ιουλίου) σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. Παράλληλα το παρόν στη χώρα μας μέσω οδικού δικτύου έδωσαν Γερμανοί, Αστριακοί, Ελβετοί, Πολωνοί, Σουηδοί, Φιλανδοί κ.α.».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss