Δελτίο Τύπου για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη δική των δολοφόνων του Ζακ/ της Zackie Oh – Colour Youth

Η 3η Μαΐου 2022 θα γραφτεί με μελανά γράμματα στην ιστορία της Ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Tο δικαστικό σύστημα κλήθηκε να αποφασίσει για την ενοχή ή όχι των ανθρώπων που δολοφόνησαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας ένα από τα πιο περήφανα, πολύχρωμα και χαρισματικά μέλη της, τον Ζακ Κωστόπουλο, την Zackie Oh, και δυστυχώς για άλλη μια φορά μας απογοήτευσε.

Ευθυγραμισμένο πλήρως με την πρόταση του εισαγγελέα στις 13/4, έκρινε ένοχους τους δύο εμπόρους που ξεκίνησαν το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ, καταδικάζοντας τους σε 10 χρόνια φυλάκισης έκαστος χωρίς αναστολή. Αρνήθηκε να αναβαθμίσει την κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, και όρισε ότι ο κοσμηματοπώλης λόγω ηλικίας μπορεί να εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον. Αποφάσισε όμως να απαλλάξει τους τέσσερις αστυνομικούς από τις κατηγορίες με οριακή πλειοψηφία 4-3 στην οποία η πρόεδρος μειοψήφισε. Η δικαιοσύνη δηλαδή έκρινε ότι ορθώς ενήργησαν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί στην συγκεκριμένη υπόθεση, συλλαμβάνοντας τον ημιθανή Ζακ, με τον άγριο τρόπο που όλα είδαμε στο βίντεο, οδηγώντας τον στον θάνατο.

Όπως έχουμε επαναλάβει και σε προηγούμενα κείμενά μας, ο κρατικός μηχανισμός και μέσω του εκτελεστικού αλλά και μέσω του δικαστικού του βραχίονα, δυστυχώς αναμενόμενα, έδειξε την απροθυμία του για τη δικαίωση του νεκρού. Παρακολουθήσαμε το κράτος – και ειδικά την αστυνομία – να σφυρίζει αδιάφορα όταν ένας εκ των δραστών καθάριζε με σκούπα το χώρο της δολοφονίας, ότα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss