Δένδιας για Τουρκία: Μόνη απάντηση η αλήθεια και η αποδόμηση των fake news

Μήνυμα κατά του τουρκικού αναθεωρητισμού, στέλνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με αρθρογραφία του.

Απάντηση στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας δίνει με αρθρογραφία του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα αντιπαραβάλλει στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και στις γκαιμπελικές πρακτικές, στάση αρχής που πηγάζει από τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα στο Δίκαιο της Θάλασσας, τις συμμαχίες και τις φιλίες της, με την αλήθεια και την αποδόμηση της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων.
Σε άρθρο του στην ειδική έκδοση «Οι Μεγάλες Ιδέες» των New York Times, που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «Κεφάλαιο», που τιτλοφορείται «η προσπάθεια στρέβλωσης της πραγματικότητας και η απάντηση μας», ο Νίκος Δένδιας παρατηρεί ότι η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία επανέφερε στο προσκήνιο έννοιες όπως η παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας, η καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας και του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο, καθώς και στο Ανθρωπιστικό Δίκαιο, αλλά και όρους όπως σφαίρες επιρροής, αναθεωρητισμός, αναβίωση αυτοκρατοριών.

«Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, δυστυχώς, τη νέα αυτή πραγματικότητα την βιώνουμε καθημερινά εδώ και δεκαετίες» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών, αναφέροντας ότι «τη συμπεριφορά αυτή τη βλέπουμε στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στα Βαλκάνια και στον Καύκασο». Μάλιστα, τονίζει πως πρόσφατα «παρατηρούμε μια κλιμάκωση, η οποία δεν παραμένει μόνο στα λόγια, αλλά επεκτείνεται και στο πεδίο»
Παράλληλα, διαπιστώνει ότι η Ελλάδα και η υπόλοιπη Ευρώπη βιώνουν μια συντονισμένη και κρατικά ενορχηστρωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. «Προσπάθεια, η οποία χρησιμοποιεί ως μέσον την προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και την διασπορά ψευδών ειδήσεων. Στο πλαίσιο αυτό προβάλλεται, με κάθε δυνατό μέσο, η σπίλωση της εικόνας του φερόμενου ως αντιπάλου, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας με επιστημονικό και οργανωμένο τρόπο ούτως ώστε η γραμμή μεταξύ μύθου και πραγματικότητας να γίνεται δυσδιάκριτη» εξ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss