Δένδιας: «Η προσπάθεια στρέβλωσης της πραγματικότητας και η απάντηση μας»

Άρθρο του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια,  σχετικά με την ειδική έκδοση της εφημερίδας «Κεφάλαιο» , που είχε ως θέμα το «Ποια είναι η πραγματικότητα;».

Για την ειδική έκδοση της εφημερίδας «Κεφάλαιο» με κεντρικό θέμα «Ποια είναι η πραγματικότητα;», έγραψε σχετικό άρθρο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δίνοντας σαφείς απαντήσεις για τη στάση της Ελλάδας απέναντι σε όσους προσπαθούν να στρεβλώσουν την πραγματικότητα.
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία απετέλεσε σημείο καμπής κυρίως στην ευρωπαϊκή, αλλά και ευρύτερα, στη διεθνή αρχιτεκτονική ασφαλείας. Δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα στο έδαφος. Μια πραγματικότητα, την οποία, πολλοί στην Ευρώπη, πίστευαν ότι είχαν αφήσει πίσω τους, μαζί με τα πάθη και τους πολέμους του 20ού αιώνα.

Επανέφερε στο προσκήνιο έννοιες όπως η παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας, η καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας και βεβαίως του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο, καθώς και στο Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Μαζί της έφερε και άλλους όρους που θα θέλαμε να είχαν ξεχαστεί. Όπως σφαίρες επιρροής, αναθεωρητισμός, αναβίωση αυτοκρατοριών.
Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, δυστυχώς, τη νέα αυτή πραγματικότητα την βιώνουμε καθημερινά εδώ και δεκαετίες. Την συμπεριφορά αυτή τη βλέπουμε στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στα Βαλκάνια και στον Καύκασο.

Πρόσφατα παρατηρούμε μια κλιμάκωση, η οποία δεν παραμένει μόνο στα λόγια, αλλά επεκτείνεται και στο πεδίο. Και για τον λόγο αυτό, ίσως, δεν μας προξένησαν τόση εντύπωση οι εξελίξεις αυτές

Παράλληλα, βιώνουμε, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μια συντονισμένη, και κρατικά ενορχηστρωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας
Προσπάθεια, η οποία χρησιμοποιεί ως μέσον την προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Στο πλαίσιο αυτό προβάλλεται, με κάθε δυνατό μέσο, η σπίλωση της εικόνας του φερόμενου ως αντιπάλου, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας με επιστημονικό και οργανωμένο τρόπο ούτως ώστε η γραμμή μεταξύ μύθου και πραγματικότητας να γίνεται δυσδιάκριτη. Οι αναθεωρητικές δυνάμεις του 21ου αιώνα εφαρμόζουν με σύγχρονα πλέον μέσα την ρήση του Γκαίμπελς: «Όταν λες ένα μεγάλο ψέμα και το επαναλαμβάνεις, στο τέλος, οι άνθρωποι θα το πιστέψουν».
Για τις χώρες αυτές, «η αλήθεια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κράτους». Απέναντι σε αυτή την συνειδητή πρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss