Δένδιας: «Όχι» σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Ημέρα εθνικής εορτής και απόδοσης τιμής σε όσους υπερασπίσθηκαν την Ελευθερία», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.
«Η Ελλάδα, με αυτοπεποίθηση και υπερήφανη για τις ιστορικές της επιλογές, θα λέει πάντα «Όχι» σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας και καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου», προσθέτει.

Θεοδωρικάκος: «Τα σύνορα είναι απροσπέλαστα – Φράχτης σε όλο τον Έβρο»

Τα σύνορα είναι απροσπέλαστα» είπε ο υπουργός μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» στον ΑLPHA και πρόσθεσε για το κομμάτι που δεν υπάρχει φράκτης πως «εκεί υπάρχει απόλυτη απόφαση να κατασκευαστεί ο φράχτης σε όλο το μήκος των του ποταμού Έβρου. Υπολογίζουμε ότι θα έχει μήκος πάνω από 100 χλμ. Γίνονται οι τεχνικές προμελέτες. Είναι ένα έργο απολύτως απαραίτητο. Η εμπειρία έδειξε πως όπου υπάρχει φράκτης, υπάρχει και πανίσχυρη αποτροπή και αντιμετώπιση, δραστική του προβλήματος».

Σχετικά με τα κονδύλια για την κατασκευή του φράχτη, ο υπουργός ανέφερε πως «αυτά είναι τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία αλλά και της ΕΕ με την Τουρκία. Διεκδικούμε από την ΕΕ να στηρίξει οικονομικά αυτή τη προσπάθεια. Υπάρχουν πολλές χώρες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια γιατί νιώθουν την απειλή. Πολλοί παράνομοι μετανάστες θα βρεθούν στο έδαφός τους. Το θέμα είναι ανοικτό σε επίπεδο Ευρώπης. Αυτή η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα να χρηματοδοτήσει σε κάθε περίπτωση την κατασκευή του φράχτη. Άρα, αυτό ο φράκτης θα γίνει».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss