ΔΕΘ 2022: Οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής

Με αναφορές στην επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, πριν από 100 χρόνια ακριβώς, ξεκίνησε την ομιλία του στο Βελλίδειο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα:
«Πριν 100 χρόνια στη Μικρά Ασία ο εθνικός κορμός έχανε έδαφος. Όμως κέρδισε την αναγεννητική δύναμη των προσφύγων που έχτισαν την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών. Η πατρίδα μας θα έμενε σταθερή στην ιστορική της τροχιά που μετατρέπει τις καταστροφές σε θριάμβους. Τιμούμε όλους αυτούς που έβαλαν τα θεμέλια για μια πιο ισχυρή Ελλάδα.

Έναν αιώνα μετά όλα είναι διαφορετικά. Η πατρίδα μας πήγε μπροστά. Οι κίνδυνοι άλλαξαν όνομα. Το εθνικό στοίχημα συνεχίζει να διαπερνά το χρόνο παραμένει ένα. Ο τόπος να είναι ελεύθερος, κυρίαρχος και ανεξάρτητος και οι πολίτες της να ευημερούν. Να τους παρέχονται ευκαιρίες. Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός.
Η Ελλάδα δεν είναι αυτή της διαίρεσης και της καταστροφής, αλλά αυτή που θέλει να βρίσκει τη δύναμη να σηκώνεται πιο αποφασισμένη.

Έτσι υποδεχόμαστε εμείς την Επέτειο της Μικρασιατικής μνήμης. Με θωράκιση και συμμαχίες αντί για λεονταρισμούς. Και προβάλλοντας που φτάσαμε, τι εμπόδια ανεβήκαμε».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss