ΔΕΘ 2022: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Οι παρεμβάσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα

ΔΕΘ 2022: Τα μέτρα ελάφρυνσης για τους πολίτες ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τελευταία ΔΕΘ πριν τις εκλογές -όποτε και αν αυτές γίνουν – και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σειρά μέτρων για το 2022 και το 2023 όπως αναμενόταν. Τα νέα μέτρα εκτείνονται από τη στήριξη των πολιτών απέναντι στην
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνουν πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr το οποίο σας είχε ενημερώσει πριν την ομιλία του στη ΔΕΘ μεταξύ άλλων και για το κόστος του πακέτου στήριξης το οποίο φτάνει τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τρεις χρονικοί κύκλοι – 21 πρωτοβουλίες
Οι 21 πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα εκδηλωθούν σε τρεις «χρονικούς κύκλους» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οκτώ από τα μέτρα είναι άμεσης εφαρμογής, δηλαδή θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του 2022.

Δώδεκα μεγάλες αλλαγές θα ενεργοποιηθούν από τις αρχές του 2023 και θα παραμείνουν σε μόνιμη βάση.
Τέλος ένα σχέδιο τομή έξι σημείων έρχεται να «απαντήσει» στο μεγάλο πρόβλημα της στέγασης, κυρίως των νέων.
Τα οκτώ μέτρα άμεσης εφαρμογής
1ον. Ενίσχυση 250 ευρώ τον Δεκέμβριο σε 2.300.000 πολίτες. Θα αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους, υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους. Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν μία ακόμη μηναία δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών μιάμιση δόση.

2ον. Αυξάνεται αμέσως το φοιτητικό επίδομα στέγασης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ. Για τους δικαιούχους φοιτητές που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο.
3ον. Το επίδομα θέρμανσης θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια. Τα κριτήρια διευρύνονται, ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκ. νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή, για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται.
4ον. Θα καταβληθεί επιδότηση στους αγρότες 60 εκ. ευρώ ως άμυνα στο κόστος των λιπασμάτων. Και 50.000 κτηνοτρόφοι θα λάβουν 89 εκ. για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές.
5ον. Οι δικαιούχοι του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» αυξάνονται, στο εξής, κατά 200.000. Θα διατεθούν 140 εκ. ευρώ γι’ αυτό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Χρηματοδοτούνται 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες κατοικιών, σε επιχειρήσεις, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που θα καταναλώνουν δωρεάν τη δική τους ενέργεια. Το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα ανακοινωθεί από τα Υπουργεία Ενέργειας και Ανάπτυξης.
6ον. Διευρύνεται το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss