ΔΕΘ 2022: Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον Μητσοτάκη για τις Belh@rra και ενημέρωση του Αρχηγού ΓΕΝ

Από το περίπτερο του υπουργείου Άμυνας ξεκίνησε η περιήγηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ 2022, με τον υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τους Αρχηγούς των τριών Κλάδων να τον καλωσορίζουν.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε για αρκετή ώρα μπροστά σε ένα μοντέλο φρεγάτας Belh@rra, με τον ίδιο να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να ενημερώνεται πλήρως από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για τις δυνατότητες του πλοίου.
Ο Αντιναύαρχος Πετράκης μάλιστα, ανέλυσε στον πρωθυπουργό ορισμένα μέρη της καλύτερης φρεγάτας στον κόσμο, εξηγώντας πώς το συγκεκριμένο πλοίο ανατρέπει τον συσχετισμό δυνάμεων με την Τουρκία.

Θυμίζουμε πως ο κ. Μητσοτάκης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη γνώμη της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, κάτι που φάνηκε εμπράκτως κατά τη διαπραγμάτευση για την απόκτηση νέων φρεγατών. Ο πρωθυπουργός τότε, σεβάστηκε απόλυτα τη γνώμη του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη για απόκτηση των καλύτερων φρεγατών στον κόσμο, με τον ίδιο να ανακοινώνει τη σπουδαία συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες Belh@rra. Επισημαίνουμε πως η χώρα μας έχει ήδη παραγγείλει την κατασκευή τριών φρεγατών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα ενεργοποιήσει και την option για ακόμα μία.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός βρέθηκε στον προσομοιωτή των Rafale, λέγοντας με νόημα: «Δεν θα μας χρειαστεί προσομοιωτής, καθώς έχουμε τα δικά μας αεροσκάφη».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss