ΔΕΘ – Χατζηδάκης: Οι συνταξιούχοι θα ακούσουν μόνιμες αυξήσεις από το 2023

Ο υπουργός Εργασίας είπε πως θα καταργηθεί και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους που έχουν εισόδημα συνολικό πάνω από 12.000 ευρώ.

Λίγες ώρες απομένουν πριν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου αναμένεται να ακουστούν μέτρα στήριξης για τα οικονομικά ζητήματα που «βασανίζουν» τους πολίτες ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα.
Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο ΜEGA για τα αναδρομικά των συντάξεων δήλωσε πως σχετικά με το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί η κυβέρνηση από το καλοκαίρι του 2020.

«Τότε είχε επεκταθεί η ισχύς μιας απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαίωνε συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν προσφύγει για περικοπές που είχαν γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, το ’15-’16. Η κυβέρνηση δεν είχε υποχρέωση να το κάνει, το έκανε επειδή το ήθελε», εξήγησε ο υπουργός.

Ο υπουργός τόνισε πως απόψε (10/9) στη ΔΕΘ οι συνταξιούχοι θα ακούσουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα, «πιο μόνιμης ισχύος». «Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μόνιμες αυξήσεις από 1/1/2023 και μάλιστα θα είναι τριπλές αυξήσεις», αποκάλυψε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφορικά με όσους έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, ο υπουργός είπε πως θα εξαλειφθεί προκειμένου να είναι «σε ευμενή θέση για τον επόμενο γύρο των αυξήσεων».
Επίσης, είπε πως θα καταργηθεί και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους που έχουν εισόδημα συνολικό πάνω από 12.000 ευρώ.
Κατώτατος μισθός
Για τον κατώτατο μισθό και το ενδεχόμενο να φτάσει πάνω από τα 751 ευρώ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως πρέπει να γίνει μία διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, με την Τράπεζα Ελλάδος, το ΚΕΠΕ, στη συνέχεια πρέπει ο υπουργός εργασίας να κάνει πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο και αυτό να εγκρίνει την αύξηση.

«Εμείς δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν», είπε ο υπουργός.
Νόμος Κατρούγκαλου
Σχετικά με το νόμο «Κατρούγκαλου» ο υπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση της ΝΔ διόρθωσε πολλές αδικίες του νόμου, «αλλάξαμε το πένανλτι για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, οι κρατήσεις που τους γίνονται πήγαν από το 60% στο 30%, αυξήσαμε τις συντάξεις για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφαλιστικό βίο και το πιο σημαντικό αλλάξαμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από 22% τον κατεβάσαμε στο 9%».
Επι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss