ΔΕΘ – Νέο πακέτο μέτρων: «Χτύπημα» σε ενεργειακή κρίση και ανατιμήσεις ενόψει του δύσκολου χειμώνα

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό παρακολουθεί προσεκτικά την πορεία των εσόδων και δαπανών ώστε να οριστικοποιήσει τον ακριβή δημοσιονομικό χώρο για την χρηματοδότηση των επιδοτήσεων

Στην 86η ΔΕΘ πέφτει το ειδικό βάρος της οικονομική πολιτικής της κυβέρνησης που αναμένεται εκτός, από νέες φοροελαφρύνσεις και επιδοτήσεις -ενόψει ενός δύσκολου ενεργειακού χειμώνα-, να καθορίσει τον οδικό χάρτη μιας ευρείας προσέγγισης των μεγάλων δυσκολιών που αναμένεται να βρεθούν απέναντι τα νοικοκυριά, λόγω της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό παρακολουθεί προσεκτικά την πορεία των εσόδων και δαπανών ώστε να οριστικοποιήσει τον ακριβή δημοσιονομικό χώρο για την χρηματοδότηση των επιδοτήσεων που κρίνονται αναγκαίες λόγω της δυσμενούς συνθήκης που αναμένεται να χειροτερέψει τους επόμενους μήνες. Με βάση αυτά τα στοιχεία αναμένεται να κλειδώσουν τα νέα μέτρα τα οποία θα ακουστούν από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ.

Τα ζητήματα που έχουν τεθεί επί τάπητος και έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους -από τις προηγούμενους κιόλας μήνες- δυσκολεύοντας τα μικρά και μεσαία κοινωνικά στρώματα είναι οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, το αέριο το πετρέλαιο, ενώ θα συνυπολογιστούν και οι ανατιμήσεις οι οποίες χωρίς φρένο επηρεάζουν ακόμα και τα είδη πρώτης ανάγκης. Η «συνταγή» που θα ακολουθήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα είναι σε μεγάλο βαθμό, μέτρα που ήδη έχουν εφαρμοστεί και δοκιμαστεί με επιτυχία, όπως το Fuel Pass 3 και οι επιδοτήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Αντίστοιχα λόγω και των χειμερινών μηνών που είναι μπροστά μας ανάλογη επιδότηση εξετάζεται και στο φυσικό αέριο.
Παράλληλα, τραπέζι υπάρχει η σκέψη για την επανάληψη της επιταγής ακρίβειας -ενισχυμένη ώστε να διευρύνει τους δικαιούχους-, στη λογική που είχε δοθεί και το περασμένο Πάσχα. Σημειώνεται χαρακτηριστικά πως οι δικαιούχοι του επιδόματος το Πάσχα ήταν:

676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, αναφορικά με τη σημαντικότητα και τη μεγάλη βάση που δίνει η κυβέρνηση στην ενίσχυση των πολιτών τους επόμενους μήνες, «θα ήθελα να συστήσω υπομονή μέχρι τη ΔΕΘ. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ζυγίζει και μετρά σωστά τα μέτρα, ως προς την αντοχή της οικονομίας μας και κυρίως ως προς την αποτελεσματικό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss