ΔΕΘ: «Προ-covid» εποχής σχέδιο ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ. – 3.500 αστυνομικοί επί ποδός

Στο πρότυπο του σχεδίου ασφαλείας που είχε εφαρμοστεί το 2019, δηλαδή στην «προ-covid» εποχή, θα κινηθούν τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι συνολικά 3.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, που θα λάβουν χώρα το Σάββατο, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο πλαίσιο του σχεδίου ασφαλείας μετακινήθηκαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θα επιστρέψουν στη βάση τους μετά το τέλος των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν διαδοχικές συσκέψεις για την οριστικοποίηση των μέτρων που θα ληφθούν, τα οποία περιλαμβάνουν κλοιό ασφαλείας γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, όπου θα πραγματοποιηθεί σειρά ομιλιών. Έξω από το συνεδριακό κέντρο θα βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ αλλά και της ομάδας Δράση. Παράλληλα, σε επιφυλακή έχουν τεθεί υπηρεσίες συλλογής πληροφοριών για την αποτροπή επεισοδίων, όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Από αέρος θα επιτηρεί το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drones, ενώ σε κοντινή απόσταση από τη ΔΕΘ θα βρίσκεται η αύρα της ΕΛ.ΑΣ. (ο επονομαζόμενος «Αίαντας»). Το ξεδίπλωμα του σχεδίου ασφαλείας θα ξεκινήσει από αύριο Παρασκευή και θα κορυφωθεί την ημέρα των εγκαινίων. Ήδη οι περιπολίες των αστυνομικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι εμφανώς αυξημένες, ενώ σε διάφορα σημεία της πόλης θα υπάρχει διακριτική επιτήρηση από άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά.

Δεκάδες φορείς έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις: Στις 6 μ.μ. του Σαββάτου καλούν σε συγκέντρωση, στο Αγαλμα Βενιζέλου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ για την ίδια ώρα είναι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην Πλατεία της ΧΑΝΘ. Στην Καμάρα (επίσης στις 6 μ.μ.) θα συγκεντρωθούν άτομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Μία ώρα νωρίτερα, είναι προγραμματισμένο διαδικτυακό κάλεσμα, στον Λευκό Πύργο, από άτομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς. Στις 7.00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στο ‘Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, από το Εθνικό Κόμμα “Έλληνες”. Προσυγκεντρώσεις θα υπάρξουν από τις 5.00 το απόγευμα σε διάφορα σημεία της πόλης και μεταξύ άλλων από φοιτητικούς συλλόγους στο πανεπιστημιακό κάμπους.
Την αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα Παρασκευή στις 8.30 το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss