Di Petsa AW21: Το Ελληνικό brand που υμνεί το γυναίκειο σώμα χωρίς όρους

Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισίου ντύθηκε με ταλέντο και γυναικείο δυναμισμό.

Κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από την πανδημία και τα δυσάρεστα θέματα που κατακλύζουν καθημερινά το feed μας, ευχάριστες νότες δημιουργίας και δημιουργικότητας φτάνουν κατευθείαν από τις Εβδομάδες Μόδας. Το Παρίσι κατά κανόνα συνδεόταν με την κομψότητα όπως ακριβώς αυτή εκφραζόταν μέσα από τα υφάσματα και τα καλαίσθητα κοψίματα των σχεδιαστών.

Η φετινή χρονιά, σαφώς διαφορετική από τις προηγούμενες, μετέφερε στην πόλη του φωτός το Ελληνικό ταλέντο μέσα από τα ικανά χέρια και τη δημιουργική έμπνευση της Δήμητρας Πέτσα και του brand της, Di Petsa.

Η Πέτσα είναι μία καλλιτέχνης. Μία γυναίκα που αγαπάει το γυναικείο σώμα και προσπαθεί να το αναδείξει στην καλύτερη και πιο αιθέρια μορφή του. Με την τεχνική που χρησιμοποιεί καταφέρνει ουσιαστικά να προβάλλει τα ρούχα σαν να είναι βρεμένα για έναν πολύ συγκεκριμένο και σημαντικό σκοπό: την έμφαση στη θηλυκότητα μέσα από τα ταμπού των υγρών του σώματός της -θηλασμός, περίοδος, ιδρώτας, δάκρυα-. 

Οι δημιουργίες της συλλογής δημιουργούν ένα σχεδόν απόκοσμο σκηνικό που συνδέει την πραγματικότητα με μία διαφορετική, πιο ελεύθερη διάσταση. Τολμηρά κοψίματα, χρυσές επιφάνειες, μεταξένιες και βελούδινες λεπτομέρειες που φέρνουν στο μυαλό βασίλισσες και θελκτικές υπάρξεις.

Η σχεδιάστρια κάνει, μάλιστα, workshops online για να μπορεί να ανοίξει τη συζήτηση πάνω στο γυναικείο σώμα. «Αν κλάψεις δημόσια, πρέπει να το κρύψεις. Αν θηλάσεις δημόσια, πρέπει να το κρύψεις», είπε στη Βρετανική Vogue.

Η 27χρονη Πέτσα πριν από μερικούς μήνες αποτέλεσε την επιλογή της Gigi Hadid, όταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της πόζαρε με εκείνη τη μακριά λευκή δημιουργία που αγκάλιαζε τη φουσκωμένη της κοιλίτσα.

Δες επίσης: Chloé F/W ’21: Μια συλλογή με σεβασμό προς τη γυναικεία ενδυνάμωση και τις αρχές της βιωσιμότητας

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss