Το e-rafina μια νέα διαδραστική εφαρμογή από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Το e-rafina αποτελεί μια νέα διαδραστική εφαρμογή για κινητά και tablets που δημιούργησε ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου και είναι ένα ακόμη βήμα της δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Μπουρνούς , για την είσοδο του εν λόγω Δήμου στην ψηφιακή εποχή .

Η εφαρμογή εκμεταλλευόμενη όλες τις λειτουργίες και σύγχρονες τεχνολογίες των smartphones  αναπτύσσεται με γνώμονα την αμεσότητα στην ενημέρωση και την αμφίδρομη επικοινωνία των χρηστών και της πόλης τους.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα και από όπου και αν βρίσκονται,για θέματα που αφορούν σε υπηρεσίες του Δήμου (ΚΕΠ, Υπηρεσίες Δήμου, Βιβλιοθήκη, Κέντρο Υγείας, Πνευματικό Κέντρο, Νομικά Πρόσωπα, Πολιτική Προστασία κλπ), για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για ανακοινώσεις γενικού και ειδικού περιεχομένου αλλά και για  προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τον Δήμο έχοντας πρόσβαση σε πληροφορίες αναφορικά με την ιστορία του και τα αξιοθέατά του.

Τι λέει ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς

“Σημαντική είναι και η αμφίδρομη επικοινωνία με τους Δημότες, οι οποίοι μέσω της εφαρμογής θα μπορούν εύκολα να στέλνουν μηνύματα με παρατηρήσεις , ερωτήσεις αλλά και προβλήματα που εντοπίζουν. Σε επόμενη φάση ανάπτυξης η εφαρμογή θα διατίθεται και στα αγγλικά και θα παρέχει δυνατότητα συναλλαγών.

Η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη δημιουργία ενός ψηφιακού Δήμου που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας,χρησιμοποιώντας πάντα την τεχνολογία προς όφελος των πολιτών.

Ο εκσυγχρονισμός του δημοτικούsite(www.rafina-pikermi.gr), οι ψηφιακές υπογραφές των αρμοδίων υπαλλήλων για δυνατότητα διεκπεραίωσης διαδικασιών μέσω διαδικτύου, τα ανοιχτά δεδομένα (opendata) και η διαδραστική εφαρμογή για κινητά και tabletsείναι μόνο μερικά βήματα στην κατεύθυνση του ψηφιακού δήμου που έχουμε υποσχεθεί και υλοποιούμε προς όφελος των πολιτών.”

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss