Διαφορετικές συναντήσεις του Ινστιτούτου Θερβάντες με ταινίες μικρού μήκους ΛΟΑΤΚΙ +

 

Το πρόγραμμα που αφιερώνει το Ινστιτούτο Θερβάντες στην έμφυλη διαφορετικότητα δίνει ένα ετήσιο ραντεβού με αυτόν τον κύκλο ταινιών μικρού μήκους που πραγματεύονται διαφορετικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας ΛΟΑΤΚΙ +, και πραγματοποιείται μέσα στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Περηφάνιας ΛΟΑΤΚΙ (LGTBIQ+ Pride Day).
Στην παρούσα έκδοση, η Ταινιοθήκη Pedro Zerolo της Μαδρίτης επέλεξε επτά έργα που ανακτούν το μαχητικό πνεύμα, αλλά και συνάμα ευαισθητοποίησης, αυτού του Ισπανού ακτιβιστή, του οποίου η πολιτική καριέρα συνέβαλε στη θέσπιση του νόμου για τους γάμους ομοφύλων. Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει την υποστήριξη του Exterior es Diverso, της πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από προσωπικό ΛΟΑΤ της Ισπανικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και τους/τις συντρόφους τους και τις οικογένειές τους.
Ο κύκλος «Διαφορετικές συναντήσεις. Ταινίες μικρού μήκους ΛΟΑΤΚΙ+» ανασύρει ιστορίες ζωής που στοχεύουν στην προσέγγιση ανθρώπων όλων των ηλικιών, και ειδικά εκείνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους λόγω της σεξουαλικής τους κατάστασης. Το ντοκιμαντέρ ως είδος κυριαρχεί στον κύκλο, αλλά παρουσιάζονται και αρκετές ταινίες μυθοπλασίας. Δύο από αυτές είναι του σκηνοθέτη Roberto Pérez Toledo, που απεβίωσε πρόσφατα, και του οποίου η καριέρα ήταν γόνιμη και αφοσιωμένη στο θέμα αυτού του κύκλου, οπότε και η παρουσίασή τους στο κοινό θέλει να χρησιμεύσει ως φόρος τιμής στην προσωπικότητα του.

Στο σύνδεσμο θα βρείτε το πρόγραμμα καθώς και το link για το κανάλι του Ινστιτούτου Θερβάντες στο VIMEO.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία: από τις 08/07/2022 ως τις 31/07/2022
Διαδικτυακές προβολές: Όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στο κανάλι του Ινστιτούτου …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss