Διαμαρτυρίες ξεσπούν σε μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στην Κίνα

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone της Foxconn στο Zhengzhou της Κίνας έχει βρεθεί αντιμέτωπο από διαμαρτυρίες εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων βίαιων συγκρούσεων, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Βίντεο δείχνουν εκατοντάδες εργαζόμενους να διαδηλώνουν και να έρχονται αντιμέτωποι με έναν διευθυντή, μαζί με αρκετές περιπτώσεις βίας. Οι εργαζόμενοι φέρονται να είναι αναστατωμένοι για τα λιγοστά επιδόματα και τους μεγαλύτερους χρόνους αναμονής για την πληρωμή μπόνους, σύμφωνα με τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Weibo και είδε η κινεζική έκδοση του Engadget.
Σε ένα από αυτά τα βίντεο, εργαζόμενοι φέρεται να φωνάζουν «Υπερασπιστείτε τα δικαιώματά μας! Υπερασπιστείτε τα δικαιώματά μας!» ενώ έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομία. Ένα άλλο βίντεο δείχνει μια ομάδα εργαζομένων να περικυκλώνουν έναν διευθυντή σε μια αίθουσα συνεδριάσεων. Στο τελευταίο, ένα άτομο λέει «φοβάμαι πραγματικά γι’ αυτό το μέρος, θα μπορούσαμε όλοι να είμαστε θετικοί στο COVID», ενώ ένας άλλος προσθέτει «μας στέλνετε στο θάνατο». 
Άλλα βίντεο δείχνουν άτομα με λευκή στολή να επιτίθενται σε κάποιον που πιθανόν είναι αστυνομικός και εργαζόμενους να περικυκλώνουν και να κουνάνε ένα κατειλημμένο αστυνομικό όχημα. Σε αρκετά αποσπάσματα, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται ότι δεν ήταν ποτέ σίγουροι για τη λήψη γευμάτων και για την ανεπαρκή προστασία σε ότι αφορά την πανδημία. Ωστόσο, τα πρακτορεία ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένου του Reuters, δεν έχουν ακόμη επαληθεύσει τη γνησιότητα ορισμένων από τα βίντεο.

Με συνεχή κρούσματα του COVID-19, η Foxconn έχει εφαρμόσει αυστηρούς κανόνες καραντίνας, αναγκάζοντας το προσωπικό να εργάζεται και να ζει στο χώρο, απομονωμένο από τον έξω κόσμο. «Είναι πλέον προφανές ότι η παραγωγή σε κλειστές δομές εντός της Foxconn βοηθά μόνο στην πρόληψη της εξάπλωσης το …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss