Διατροφή και υγεία των ματιών

Η διατήρηση μιας ισορροπημένης, υγιεινής διατροφής είναι το κλειδί για τη διατήρηση της υγείας των ματιών και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης οφθαλμικών παθήσεων.
Οι παθήσεις
Οι σοβαρές οφθαλμικές παθήσεις μπορεί να αποφευχθούν εάν συμπεριλάβετε τρόφιμα που περιέχουν μια σειρά από βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και μέταλλα, γνωστά ως αντιοξειδωτικά. Οι οφθαλμικές παθήσεις που μπορεί να αποτραπούν με μια υγιεινή διατροφή περιλαμβάνουν:

καταρράκτη, που προκαλεί θολή όραση
ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η οποία μπορεί να περιορίσει την όραση
γλαύκωμα
ξηρά μάτια
κακή νυχτερινή όραση

Τα μάτια μας χρειάζονται πολλά είδη αντιοξειδωτικών για να παραμείνουν υγιή. Αυτά περιλαμβάνουν:

λουτεΐνη
ζεαξανθίνη
βιταμίνες Α, C, Ε
Β-καροτίνη
ω-3 λιπαρά οξέα
ψευδάργυρο

Μια ισορροπημένη διατροφή δημιουργείται με μια ποικιλία πρωτεϊνών, γαλακτοκομικών, φρούτων και λαχανικών. Προσπαθήστε να ενσωματώσετε στη διατροφή πολλά είδη τροφών σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων που είναι επεξεργασμένα, περιέχουν κορεσμένα λίπη ή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Τι τρώμε;
Κάποιες από τις τροφές που βοηθούν στην υγεία των ματιών είναι:
Ψάρια
Τα ψάρια, ιδιαίτερα ο σολομός, είναι μια εξαιρετική τροφή για την υγεία των ματιών, καθώς περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα. Τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της όρασης και στην υγεία του αμφιβληστροειδούς στο πίσω μέρος του ματιού. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της ξηροφθαλμίας.
Επιλέξτε άγριο σολομό, που βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον και αλιεύεται από τον ωκεανό από εμπορικούς αλιείς, αντί για καλλιεργημένο σολομό, καθώς ο καλλιεργημένος σολομός έχει περισσότερα κορεσμένα λίπη και λιγότερ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss